Végignéznéd, hogyan kel ki egy pillangó a hotelszobádban?

Eredeti megoldással teremt dzsungelhangulatot a Belize nyugati részén található Chaa Creek környezetbarát luxus üdülőhely.


Érkezéskor valamennyi vendéget egy üvegfalú doboz várja a szobájában, amelyben egy begubózott lepkelárva található, és amely a látogatók tartózkodása alatt egy csodálatos exotikus pillangóvá fejlődik. A szállodai alkalmazottai szerint a vendégek nagyra értékelik, hogy végigkövethetik a kikelést folyamatát, majd szabadon ereszthetik a pillangót.

A lepkékre vigyázva a vendégek közvetlenül is megtapasztalhatják az élőhelyek és a vadvédelem fontosságát.

Fotó: www.chaacreek.com

A gubók a Chaa Creek pillangófarmról származnak, ahol a látogatók az azúrlepkék (Morpho peleides) teljes életciklusát megtekinthetik, a halványzöld színű petéktől kezdve egészen a végső szakaszig – amikor a Föld egyik leglátványosabb rovarává válnak. A farmot 1993-ban alapította Charles Wright biológus, és azóta a közép-amerikai ország belsejének egyik legnépszerűbb látnivalójává fejlődött.

Fotó: www.chaacreek.com

A hotelszobák üvegdobozokkal való berendezését eredetileg a gyerekekkel utazó vendégek számára találták ki. A megfelelő gubók felismerése és kiválasztása egyszerű feladat volt, az inkubátor-dobozokat a farm műhelyében készültek. A különleges élményre azonban nemcsak a gyerekek voltak fogékonyak, ezért a hotel később úgy döntött, kiterjesztik a pillangók „nevelésének" szabadon engedésének örömteli lehetőséget a párokra is – mostantól pedig immár minden vendégük kap egy üvegkalitkát a szobájába.

AMI MÉG ÉRDEKELHET