Benagil – lenyűgöző tengeri barlang a bakancslistánkra

Kalandoroknak, tapasztalt kajakosoknak és SUP-osoknak nagy élmény az Atlanti-óceán partján, a portugáliai Algarvében lévő strand.

Fotó: Getty Images


A rikító sárga mészkő sziklák szépen csipkézve kandikálnak ki a türkizkék óceánból, ám ha közelebb érünk, kiderül – ez a hely még annál is csodálatosabb, mint ahogy messziről tűnik. A Benagil különleges képződmény: egyszerre vagyunk barlangban és tengerparton, miközben a természetes kupola alá beszűrődik a napfény. A több, különböző méretű sziklakapu látványa felejthetetlen élmény!

A Benagil-barlang környékén számos homokos strand található, így nem nehéz megtalálni a kedvenc partunkat és onnan egyénileg vagy csoportos, vezetett túrán beevezni a barlangokba. A mentőmellény viselése minden esetben ajánlott, akár motorcsónakra fizetünk be, akár kajakozunk, SUP-ozunk, mert az óceán sokkal vadabb is tud lenni, mint ahogy a képeken tűnik. Emiatt semmiképpen se vállalkozzunk arra, hogy elússzunk a barlangig, mert az áramlás ezen a területen nagyon erős lehet. Ha biztonságosan szeretnénk élvezni a barlangot, akkor a legjobb, ha a sok hajó egyikére veszünk jegyet, ami bevisz a barlangokig, de kajakot, csónakot és SUP-ot is több helyen bérelhetünk.

A Benagil-barlang képeben:

Fotó: 123rf


Fotó: Getty Images


Fotó: Getty Images


Fotó: Unsplash


Fotó: Unsplash


Fotó: Unsplash


Fotó: 123rf


Fotó: Instagram


Fotó: Instagram


Fotó: Instagram


Egy kis ízelítő erről a csodás tájról:

youtu.be

Most Beautiful Cave in the World - Benagil, Portugal
AMI MÉG ÉRDEKELHET