Benagil: cea mai frumoasă peșteră marină care trebuie vizitată

În Portugalia, la Algarve se găsește această atracție naturală specială, peștera și plaja Benagil.

Foto: Getty Images

Pentru aventurieri, caiaciști cu experiență și SUP-iști este o adevărată experiență să vadă în interior și din exterior această plajă de pe coasta Atlanticului.


Peștera Benagil este înconjurată de nenumărate plaje de nisip frumoase și curate, așa că nu va fi greu să ne găsim plaja favorită, să vâslim în peșteri, singuri sau în grup, cu ghid. Fie că plătim pentru o barcă cu motor, mergem cu caiac sau SUP, purtarea vestei de salvare este recomandată oricum, pentru că oceanul nu este atât de blând cum pare pe poze. Și localnicii ne avertizează să nu înotăm până la peșteră, deoarece curentul poate fi foarte puternic în această zonă și mareea se schimbă rapid. Dacă vrem să ne bucurăm în siguranță de peșteră, atunci ideal este să cumpărăm bilet pe unul dintre nenumăratele vapoare care ne duc acolo, dar putem închiria și caiac, barcă sau SUP în mai multe locuri.

Și de ce este numită una dintre cele mai frumoase peșteri din lume? Stâncile galbene de calcar se ridică din marea turcoaz, astfel încât la prima vedere pare să arate doar ca o faleză oceanică frumos zimțată, dar când ajungem mai aproape, se dezvăluie peșterile interesante: suntem în același timp în peșteră și pe plajă, iar lumina soarelui se scurge sub cupola naturală. Imaginea mai multor porți stâncoase de diferite dimensiuni este o experiență de neuitat!

Galerie foto:

Foto: 123rf


Foto: Getty Images


Foto: Getty Images


Foto: Unsplash


Foto: Unsplash


Foto: Unsplash


Foto: 123rf


Foto: Instagram


Foto: Instagram


Foto: Instagram


Video despre peștera spectaculoasă

youtu.be

Most Beautiful Cave in the World - Benagil, Portugal
AMI MÉG ÉRDEKELHET