BMW Art Cars în deșert sau în pădure – expoziţie în realitate augmentată

Producătorul german și Acute Art prezintă prima expoziţie BMW Art Cars sub formă digitală.

Foto: BMW Press

Pentru a sărbători 50 de ani de angajament cultural, BMW şi-a unit forţele cu Acute Art pentru o expoziţie unică: în premieră, renumita colecţie BMW Art Car este prezentată în realitate augmentată (AR). Proiectul este lansat prin intermediul aplicaţiei Acute Art (disponibilă gratuit în App Store şi Google Play), marcând pentru prima dată când sculpturile digitale mobile sunt disponibile oricând pentru toată lumea din întreaga lume.

Foto: BMW Press

BMW Art Car – Alexander Calder (BMW 3.0 CSL, 1975)

La 21 septembrie, în timpul Art Basel de la Basel (Elveţia), BMW Group va sărbători 50 de ani de angajament cultural cu o expoziţie interactivă unică la Kunstmuseum Basel. Modelul BMW Art Car creat de Alexander Calder va fi expus, iar o zonă de realitate augmentată special creată va invita oaspeţii să experimenteze modelele Art Cars digitale în aplicaţia Acute Art.

Foto: BMW Press

BMW Art Car – Esther Mahlangu (BMW 525i, 1991)

Iniţiat de francezul Hervé Poulain, pilot şi pasionat de artă, şi conceput în colaborare cu fondatorul BMW Motorsport, Jochen Neerpasch, primul BMW Art Car a fost comandat când ambii i-au cerut lui Alexander Calder să creeze designul maşinii de curse BMW a lui Poulain în 1975. De atunci, 19 artişti proeminenţi din întreaga lume au creat designul automobilelor BMW din vremurile lor, toţi construind expresii artistice extrem de diferite şi reflectând dezvoltarea culturală şi istorică a artei, designului şi tehnologiei. Cu ocazia a 50 de ani de implicare culturală a BMW Group, Art Cars intră în sfârşit în domeniul digital şi pot fi puse în scenă practic în această expoziţie 360°complet captivantă: în interior, în aer liber şi în orice locaţie doreşte utilizatorul.

Foto: BMW Press

BMW Art Car – Jeff Koons (BMW M3 GT2, 2010)

Primele BMW Art Cars, care pot fi experimentate prin intermediul aplicaţiei sunt ale artiștilor Alexander Calder (BMW 3.0 CSL, 1975), Michael Jagamara Nelson (BMW M3, 1989), Ken Done (BMW M3, 1989), Matazo Kayama (BMW 535i , 1990), Esther Mahlangu (BMW 525i, 1991), Jeff Koons (BMW M3 GT2, 2010) şi John Baldessari (BMW M6 GTLM, 2016). Ulterior, alte BMW Art Cars vor fi integrate în aplicaţia Acute Art la fiecare două săptămâni. La timp pentru Art Basel de la Basel, toate modelele Art Car vor fi disponibile în aplicaţie.

Foto: BMW Press

BMW Art Car – John Baldessari (BMW M6 GTLM, 2016)

Prin intermediul aplicaţiei, acestea pot fi afişate individual sau utilizatorii pot afişa simultan mai multe automobile împreună. În acest scop, adevăratele Art Cars au fost scanate cu atenţie din toate unghiurile folosind o metodologie de fotogrametrie, captând fiecare detaliu al intervenţiei artiştilor pe suprafaţa maşinii. În cele din urmă, maşinile au fost asamblate digital pentru a crea o reprezentare exactă a Art Cars în AR.

Foto: BMW Press

BMW Art Car – Michael Jagamara Nelson (BMW M3 Group A, 1989)

Pentru a descoperi şi experimenta pe deplin BMW Art Cars interactive, să urmăriți aceste pași

  1. Scanaţi codul QR utilizând telefonul smartphone şi descărcaţi aplicaţia Acute Art prin App Store sau Google Play.
  2. Deschideţi aplicaţia Acute Art şi selectaţi "BMW Art Cars", selectaţi o maşină şi apoi butonul "Plasaţi".
  3. Îndreptaţi telefonul spre podea şi atingeţi pentru a plasa lucrarea. Mişcaţi degetul pe ecran pentru a roti şi a scala automobilul.

Aplicaţia Acute Art foloseşte o tehnologie de ultimă generaţie care funcţionează cel mai bine pe telefoanele de ultimă generaţie cu cel mai recent software. Dispozitivele acceptate sunt iPhone X sau ulterior şi Samsung Galaxy S8 sau echivalent. Aplicaţia necesită un telefon cu minim 4 GB de memorie şi sistem de operare Apple iOS 11 sau Android 8.0 Oreo (API 24). Pentru mai multe informaţii, vizitaţi acuteart.com.

AMI MÉG ÉRDEKELHET