Un vehicul unic pentru un hotel exclusivist

Departamentul special BMW Individual Manufaktur a transformat un model 745Le xDrive într-o limuzină exclusivistă pentru hotelul boutique de lux Ellerman House din Cape Town, Africa de Sud.

Foto: BMW AG


Ospitalitate de lux, o colecție de artă rafinată și o vedere deosebit de spectaculoasă asupra apusului de soare pe coasta Atlanticului fac din Ellerman House din Cape Town, Africa de Sud, un hotel de tip boutique pentru oaspeți cu putere financiară. În viitor, chiar și călătoria către refugiul din Golful Bantry va fi o experiență excepțional de exclusivistă, deoarece o versiune extrem de individualizată a sedanului de lux BMW 745Le xDrive servește drept noua mașină de transfer cu șofer de la Ellerman House. Sedanul cu sistem de propulsie hibrid de 394 CP a fost realizat de divizia BMW Individual în colaborare cu artistul local Nic Bladen.

Foto: BMW AG

BMW Individual este specializată pe proiectarea unor automobile unice, în totalitate conform dorințelor și ideilor viitorilor lor proprietari. Finisajul cu vopsea exclusivistă din alamă este combinat cu linia extinsă BMW Individual High Gloss Shadow Line, jantele M de 20 inci cu designul spițelor în formă de stea, finisajul bicolor și pachet sport M. Designul interior Pure Exellence și tapițeria din piele BMW Individual Merino în culori Tartufo/Cognac sunt îmbogățite de un design floral exclusivist.

Pentru inserţiile interioare, Nic Bladen s-a inspirat din flora caracteristică a țării sale de origine. Folosind gipsuri și aur lichid, argint sau platină, el creează sculpturi detaliate de frunze, flori, rădăcini și crenguțe, modelate pe plante sălbatice.

Foto: BMW AG

Pentru proiectul de artă conceput de BMW și Ellerman House, Nic Bladen a dezvoltat un proces special în care a transferat replicile plantelor turnate în metal prețios într-o formă bidimensională cât mai plană posibil. Treptat, a fost creată o colecție extinsă de amprente prețioase ale motivelor selectate din natură, asemănătoare unui ierbar pe care botanicii îl folosesc pentru documentarea și identificarea plantelor prin intermediul florilor și frunzelor uscate și presate. Aceste opere de artă filigranate au fost apoi încorporate ca încrustări în benzile de finisare interioare ale vehiculului cu cea mai mare grijă și precizie.

Foto: BMW AG









AMI MÉG ÉRDEKELHET