Top 5 obiective de neratat în Bordeaux, orașul vinului

Cea mai mare parte a vieţii culturale din Bordeaux este construită în jurul vinului, așa că nici vizita la castele și nici muzeul vinului nu trebuie ratate.

Foto: Unsplash

Bordeaux, unul dintre cele mai importante localități din Franța este un oraș al Patrimoniului Mondial UNESCO.

La Cité Du Vin

Foto: Shutterstock

Muzeul Vinului cu design unic este perla orașului. Clădirea, care are un turn înalt de 55 de metri, cu 10 etaje, oferă numeroase tururi tematice. National Geographic consideră că este unul dintre cele mai bune muzee din lume.

Miroir D'Eau

O atracţie urbană tipică ce trebuie văzută poate fi găsită la Place de la Bourse. În faţa fostei clădiri a bursei construită în stil clasicist (Palais de la Bourse) și a Muzeului Vămilor, în mijlocul pieţei se extinde Miroir d'Eau, alimentată de o fântână arteziană, a cărei apă se reflectă în cele două clădiri din secolul al XVIII-lea, oferind o priveliște unică la apus. Ne putem plimba de-a lungul râului Garonne, care se varsă în Oceanul Atlantic.

Château Pape Clément

Tramvaiul B duce pasageriipână în cartierul Pessac din sud-vestul Bordeaux-ului, unde pot vizita vinăria Château Pape Clément! În timpul turului ghidat putem vizita atât grădina, cât și pivniţa. Călătoria în timp începe printre butoaie de mai multe decenii și continuă în castelul în care se poate rezerva și cazare, în mijlocul unei atmosfere de secol XIX. Oriunde plănuim o degustare de vinuri în oraș, aplicaţia Vivino este o alegere bună: putem alege pe baza descrierilor detaliate dintre castele și ofertele lor, sau putem chiar cumpăra prin aplicaţie vinul preferat.

​Les Bassins Des Lumiéres

Foto: www.bassins-lumieres.com

Locaţia este o fostă bază de submarine din Al Doilea Război Mondial, în partea nordică a orașului. Odată cu redeschiderea spaţiului cu două noi expoziţii, putem avea parte de un uluitor joc artistic de lumini, în timp ce descoperim canalele, clădirile și pieţele Veneţiei, respectiv viaţa și atmosfera plajelor prin ochiul pictorului spaniol Joaquín Sorolla.

CINĂ LA MELODIE

Foto: restaurant-melodie.fr

Pe o stradă pietonală îngustă în cartierul Saint-Pierre din centrul orașului se ascunde restaurantul Melodie, unde vom degusta deliciile bucătăriei franceze, înainte de a servi desertul local cannelés. Cele mai bune restaurante sunt aglomerate, așa că locul merită rezervat din timp. Pentru asta există aplicaţia Lafourchette, iar dacă selectăm meniul în avans, plătim cu 50 la sută mai puţin.

AMI MÉG ÉRDEKELHET