Kiűzték Hasfelmetsző Jacket a horrorkocsmából

Lakossági petíció is kellett a változáshoz.

Fotó: Unsplash


Hiába gondolta jó ötletnek egy portsmouth-i bár tulajdonosa, hogy feleleveníti Hasfelmetsző Jack történetét, csak dél-angliai város lakóinak haragját váltotta ki.

A Ripper & Co. kocsma berendezése a londoni Whitechapel negyedet idézte meg, amely arról is nevezetes, hogy a XIX. század végén itt találták meg Hasfelmetsző Jack áldozatait. Tavaly nyáron azonban a portsmouth-i vendéglátóhely tematikája óriási felháborodást a helyi és a nemzetközi sajtóban. A BBC Radio4 műsorvezetői például a Woman’s Hour című adásban bemutatták a sorozatgyilkos öt női áldozatának életét, és emlékeztettek arra, Annie Chapman (Jack második áldozata) leszármazottja jelenleg is a városban él.

Fotó: Instagram

A helyiek is tiltakoztak a kocsma berendezése ellen, ízléstelennek nevezve az ötletet, és egy 200 aláírással ellátott petíciót nyújtottak be a portsmouth-i városházához. A város vezetői közül Kirsty Mellor tanácsos is szörnyűnek találta a bár nevét, amely szerinte könnyen negatív irányba befolyásolja a nők elleni erőszakos cselekedetekről szóló beszélgetéseket.

Fotó: Instagram

A Ripper & Co. tulajdonosa, Dan Swan, gyorsan megérezve a negatív közhangulatot, bejelentette, hogy megváltoztatják a hely tematikáját. A hely ezentúl egy klasszikus horror témájú bárként és étteremként működik majd, megtartva azonban a dekorációban Hasfelmetsző Jack kabátos-kalapos sziluettjét is. Swan ezen kívül nőjogi szerveztek támogatását is megígérte, így kocsmája jelenleg is nyitva várja a hátborzongató élményekre vágyó vendégeit.

AMI MÉG ÉRDEKELHET