Történelem, kultúra, strand és természetjárás: Anglia leghíresebb üdülőhelyén minden megtalálható

Nagy-britannia déli partvidékén, Londontól 76 kilométerre fekszik Anglia egyik leghíresebb üdülőhelye, Brighton. A 270 ezres város a modern kultúra és az angol építészet találkozóhelye, a tengerparton pedig megállás nélkül zajlik az élet.

Fotó: Pixabay


Az Angliába utazók nagy többsége elsősorban a nagyvárosokat, Londont, Manchestert vagy Bristolt látogatja meg. Szigetországként azonban az Egyesült Királyság számos tengerparti üdülőhellyel rendelkezik, amelyek közül Brighton nemcsak az angliai átlagnál kellemesebb időjárásával emelkedik ki, hanem azzal is, hogy a történelem során a királyi család tagjai is előszeretettek látogatták.

Ennek emlékét őrzi hatalmas kerttel körülvett, a 18. század végén felépített Royal Pavilion.

Fotó: Shutterstock

A történelmi nevezetességekben gazdag város egyben modern, nyüzsgő kultúrális életét él, temérdek apró művészeti galériával, sokoldalú gasztronómiai lehetőségekkel, pezsgő éjszakai élettel, valamint – természetesen – több kilométernyi partszakasszal. A strandokon megszokott látványt nyújtanak a különféle vízisportoknak hódoló helyiek és turisták, de népszerű programnak számít errefelé a sziklamászás és a kerékpározás is. Elhelyezkedéséből adódóan Brighton kiválóan alkalmas a természetjárásra is, hiszen egy UNESCO bioszféra-rezervátum szomszédságában fekszik. De a környéken található a South Downs Nemzeti Park is, amely egyben egy Csillagoségbolt-park (Dark Sky Reserve) is.

Fotó: Unsplash

Royal Pavilion

YouTube-videónkban öt olyan programot ajánlunk a Brightonba utazóknak, amit nem érdemes kihagyni 

AMI MÉG ÉRDEKELHET