Încearcă-le și tu – acestea sunt delicatesele de iarnă ale bucătăriei franceze!

Cinci preparate sățioase de la maeștrii artei culinare.

Foto: Shutterstock


Mâncarea proaspătă și ușoară este cea după care tânjim cel mai mult vara, iarna în schimb, ne place o masă consistentă, copioasă, gătită acasă. Gastronomia franceză este răspunsul perfect pentru toate anotimpurile.

Boeuf Bourguignon

Foto: Shutterstock

Un preparat clasic din Burgundia, realizat din două dintre cele mai renumite ingrediente ale regiunii: carnea de vită și vinul roșu. Carnea înăbușită în vin ajunge împreună cu ciuperci și ceapă în oala din fontă, dar adesea se adaugă morcovi și țelină. Tocănița groasă se fierbe timp de aproximativ șase ore, fiind o alegere perfectă pentru zilele reci de iarnă.

Baeckeoffe

Foto: Wikimedia

Acest preparat alsacian, asemănător cu tocănița noastră, este făcut din carne de porc, oaie și vită, aromat cu morcovi, praz și vin alb. Carnea, marinată peste noapte, este așezată între straturi de cartofi într-un vas de teracotă și gătită îndelung.

Supă de ceapă franțuzească

Foto: Shutterstock

Supă de ceapă

Cu ceapă și pâine uscată în cămările celor mai nevoiașe familii, supa de ceapă, așa cum este cunoscută aici, a fost timp de secole hrana săracilor din Franța. În zilele noastre, restaurantele servesc o versiune mult mai bogată și mai sofisticată a supei, de obicei însoțită de brânză și vin alb.

Tartiflette

Foto: PxHere

Un fel de cartofi gratinați în stil francez, care reprezintă unul dintre cele mai populare feluri de mâncare din Franța, în sezonul rece. Ingredientele principale ale preparatului cu origini alpine sunt cartofii și brânza Reblochon, dar nu lipsesc nici ceapa și slănina.

Crêpes Suzette

Foto: PxHere

Pentru micul dejun sau pentru desert, clătitele sunt întotdeauna un mare favorit. Specialitatea lui Crêpes Suzette constă în faptul că aluatul este prăjit în unt caramelizat, apoi acoperit cu sirop de portocale și flambat cu lichior de portocale. Merge perfect cu înghețată de vanilie sau frișcă pe lângă.

AMI MÉG ÉRDEKELHET