O sticlă de vin gratuit dacă nu pui mâna pe telefon

Un restaurant recent deschis în Verona oferă o sticlă de vin celor care pot respecta o nouă regulă.

Foto: Shutterstock


Restaurantul Al Condominio din Verona a decis să le ofere clienților săi o sticlă de vin gratuit dacă aceștia pot renunța la telefoane în timpul mesei. Potrivit proprietarului Angelo Lella, scopul inițiativei este de a-i încuraja pe oameni să vorbească între ei în timpul cinei, în loc să își butoneze telefoanele.

"Am vrut să deschidem un restaurant care să fie complet diferit de restul, iar în cele din urmă am ales această opțiune. Oaspeții pot alege să renunțe la tehnologie în favoarea conversației", a explicat Lella pentru The Guardian. Ei consideră că tehnologia este o problemă în creștere peste tot. Nu trebuie să ne uităm la telefoane în fiecare minut, dar pentru mulți oameni telefoanele mobile au devenit un drog virtual. La Al Condominio, ei cred că metoda lor le oferă oamenilor posibilitatea de a petrece timp de calitate împreună - cu un vin bun, bineînțeles.

La sosirea la restaurant, oaspeții își pot preda telefonul la intrare, unde personalul îl va pune într-o cutie securizată. După ce își predă aparatul, li se dă cheia de la cutie și, dacă o arată chelnerilor, li se oferă o sticlă de vin. După masă, oaspeții pot lăsa o recenzie despre restaurant în cutie. O caracteristică specială este că aceia care scriu cele mai interesante recenzii vor primi o masă gratuită data viitoare.

"Feedback-ul de până acum a fost extrem de pozitiv. 90% dintre oaspeții noștri au fost de acord să renunțe la dispozitivul lor mobil, în schimbul unei sticle de vin. Este fantastic să vedem că oamenii sunt deschiși la acest lucru și preferă să poarte o conversație în loc să își arate poze sau să răspundă la mesaje", a declarat Lella despre experiența lor. Deși Al Condominio este primul restaurant din Verona care oferă o astfel de oportunitate, există exemple similare în alte părți din Italia. Separé 1968 din Toscana, de exemplu, oferă vouchere persoanelor care își predau telefonul înainte de masă.

AMI MÉG ÉRDEKELHET