Muzeu gastronomic interactiv într-una dintre capitalele bucătăriei franceze

Delicii gourmet: un muzeu gastronomic francez a fost deschis la Dijon.

Cité Internationale de la Gastronomie & du Vin din Dijon s-a deschis după decenii de planificare în orașul francez. Fie că este vorba de macarons, vinul de Burgundia, muștarul de Dijon sau faimoasele brânzeturi franțuzești, acest muzeu dezvăluie totul, organizând chiar și degustări și cursuri de gătit.

Foto: Cité de la Gastronomie Dijon

Chiar și cursurile de gătit ale celebrei școli Ferrandi Paris sunt disponibile la Cité Internationale de la Gastronomie & du Vin, dar asta nu este totul! Centrul culinar include 1.750 de metri pătrați de spațiu expozițional într-o clădire nouă din inima orașului, nu departe de regiunea viticolă Burgundia, protejată de UNESCO – care, alături de Bordeaux, este cea mai importantă regiune viticolă din Franța.

Foto: Cité de la Gastronomie Dijon

Pe lângă degustări și spectacole, putem viziona și filme cu teme gastronomice. În muzeu au fost ridicate patru pavilioane de expoziție separate. În școala de gătit menționată mai sus, 110 elevi vor fi introduși în misterele bucătăriei și cofetăriei franceze în fiecare an – cursul se desfășoară în 2 ateliere și în limba engleză.

Foto: Cité de la Gastronomie Dijon

În crama Cave de la Cité, unde degustările sunt organizate de École des Vins, vizitatorii pot găsi peste 250 de vinuri diferite. În cramă sosesc vinuri din toate colțurile lumii dar, bineînțeles, în centrul atenției sunt vinurile din Burgundia. Dacă am mâncat și am băut de toate, atunci ne putem relaxa ore întregi în librăria de specialitate, unde putem cumpăra cărțile de bucate și lucrările științifice preferate.

AMI MÉG ÉRDEKELHET