Capitala va găzdui din nou nume mari al jazz-ului internațional

Revine Bucharest Jazz Festival, evenimentul care în trecut i-a adus în Capitală pe Jan Garbarek, Terence Blanchard, Lee Konitz și Marilyn Mazur.

Foto: Unsplash

Artişti nominalizaţi la premiile Grammy, senzaţii noi ale jazzului britanic, orchestre, trupe şi muzicieni din America, Germania, Finlanda, Austria, România şi Franţa vin la Bucureşti, în perioada 7-10 septembrie, pentru o nouă ediţie a Bucharest Jazz Festival.

Programul festivalului începe joi la ARCUB – Hanul Gabroveni, cu două reprezentaţii de jazz la care accesul este gratuit. Pianistul Sebastian Spanache prezintă în premieră "Upamercado", album solo care este o culminare a călătoriilor şi experienţelor artistului în America Centrală şi de Sud. Seara de deschidere a festivalului, cu Mircea Tiberian Quartet, promite o experienţă sonoră intimă în pasajul Hanului Gabroveni, în care jazzul modern îmbrăţişează şi reinterpretează folclorul românesc mai vechi, rezultând o fuziune între instant composing, folclor imaginar şi jazz, spun organizatorii.

Festivalul se mută apoi la Combinatul Fondului Plastic, unde, pe parcursul a trei zile, între 8 şi 10 septembrie, publicul va participa la un mix efervescent de concerte şi jam sessions cu trupe autohtone, internaţionale şi din diaspora, orchestre, solişti instrumentişti şi voci ale jazzului din Europa, Israel şi America de Nord.

Programul poate fi consultat pe arcub.ro.

AMI MÉG ÉRDEKELHET