Idén 30 éves a Budapest Borfesztivál – téged is vár!

Bor, jókedv, zene – mindez gyönyörű épített környezetben! Ez a Budapest Borfesztivál szeptember 8–11. között, amelynek a budai vár ad otthont.

Az eseményen a fesztiváljelleg és -hangulat a hangsúlyos, ám a szervezők továbbra is tudatosan figyelnek arra, hogy a borértő közönség szakmai érdeklődését is kielégítsék.

Fotó: Budapest Borfesztivál

A Budapest Borfesztiválnak otthont adó Budavári Palota néhány éve varázslatos átalakuláson megy keresztül, melynek köszönhetően lassan ismét eredeti fényében tündökölhet minden szeglete. A hely szépsége, eleganciája a szervezőktől is megköveteli, hogy Magyarország egyik legnépszerűbb borfesztiválja méltóképp fogadjon minden vendéget. Idén új területekkel, programokkal és meglepetésekkel várják az érdeklődőket, hogy egy igazán stílusos környezetben töltsenek el néhány csodás napot kedvenc boraid társaságában.

Fotó: Budapest Borfesztivál

Mindennap igényes élő zene fogadja a látogatókat, valamint a legjobb magyarországi borok, köztük azok, amelyek rangos külföldi versenyeken is elismeréseket szereztek. Az idei meghívott ország az Egyesült Államok, a kiemelkedő tengerentúli borászatok termékei két standon lesznek kóstolhatók. A megújult Halászó gyerekek terasza ad otthont a Budapest Borfesztiválon idén debütáló, igazi kulináris élményeket nyújtó Chef Market Gourmet Udvarnak.

Fotó: Budapest Borfesztivál

Ha nem bíznád a véletlenre a kóstolást, és csak a biztosra mennél a több ezer bor tengerében, akkor itt a segítség! A Borfesztiválon többféle tematika szerint is ajánlanak borokat, hogy ezzel is segítsék a tájékozódást a hatalmas kínálatban. Az ajánlott tételek összeválogatásakor mindig előnyt élvez a magyarországi rendezésű nemzetközi borverseny, a VinAgora, hiszen az ott elnyert érem a minőség garanciája.

Nem csak a VinAgora legjobb borai tűnnek fel azonban a fesztiválon, hanem más rangos külföldi események érmesei is.

Az All-Stars program keretében a szervezők összegyűjtötték azokat a magyarországi tételeket, amelyek az idei évben valamely magasan jegyzett nemzetközi megmérettetésen kimagaslóan szerepeltek, és kóstolhatók a palota udvarain.

AMI MÉG ÉRDEKELHET