Cairo Eye: vezi piramidele dintr-o roată uriașă!

Cea mai mare roată uriaşă de observaţie din Africa este programată să intre în funcțiune anul viitor la Cairo.

Obiectul se va ridica la o înălțime de 120 m peste cartierul Zamalek al capitalei egiptene, din apropierea centrului. Cairo Eye va fi a cincea cea mai mare roată din lume după cele din Londra, Dubai, Las Vegas și Singapore.


Foto: Kengo Kuma & Associates

Cu o investiție de peste 30 milioane de dolari, Cairo Eye va conține 48 de cabine cu câte opt locuri, precum și un restaurant și un salon de evenimente. Potrivit operatorilor, de pe vârf se poate vedea la o distanță de până la 50 km pe vreme senină, fiind astfel vizibile și piramidele din Giza.

Investiţia pare a fi o mare afacere pentru capitală. În ultimii ani, orașul adiacent Giza, care găzduiește Sfinxul și piramidele, a primit cea mai mare parte a proiectelor turistice – de la mult așteptatul Marele Muzeul Egiptean din Giza până la noul centru de vizitare a piramidelor și recent deschisul Aeroportul Internațional Sfinx, este evident că Egiptul mizează pe turismul din Giza.

Acum Egiptul își pune în vizor turismul din Cairo – pe lângă Cairo Eye dovada fiind și o cale de 5 km de-a lungul râului Nil, numit Ahl Misr Walkway, care se deschide în curând. Centrul turistic, în care va fi integrat şi Cairo Eye, se mândrește cu totul, de la teatre și restaurante la peste 50 de magazine cu vedere la râul Nil.

Cairo Eye însă încă se confruntă cu probleme – în primul rând traficul notoriu din capitala Egiptului. Soluțiile propuse sunt taxiul pe apă Cairo Eye Nile, o linie de autobuz de tip hop-on/hop-off și o nouă parcare pentru 500 de mașini.

AMI MÉG ÉRDEKELHET