Turismul a fost revitalizat în acest an, dar la ce tendințe ne putem aștepta în 2024?

Pe lângă o revenire a călătoriilor regenerative și a excursiilor din afara sezonului de vârf, un expert german se așteaptă și la o scădere a călătoriilor spontane.

Foto: Shutterstock

Compania a&o Hotels and Hostels, cu sediul în Germania, este cel mai mare lanț de hosteluri private din Europa, cu unități de cazare în 9 țări. CEO-ul Oliver Winter a explicat pentru Travel Daily Media care crede că vor fi tendințele ce vor caracteriza turismul în anul viitor.


CĂLĂTORII REGENERATIVE

În condițiile în care multe branduri par să "devină verzi" doar prin gesturi nesemnficative, în loc să adopte soluții cu adevărat ecologice, anul viitor ne putem aștepta să vedem tot mai mulți călători care vor culege mai multe informații despre companii pentru a se asigura că ofertele lor sunt în concordanță cu promisiunile lor. Dar călătoriile regenerative merg dincolo de sustenabilitate: nu se concentrează doar pe protejarea și conservarea mediului și a ecosistemelor locale, ci joacă, de asemenea, un rol activ în regenerarea acestora.

BOOM ÎN AFARA SEZONULUI

Foto: Shutterstock

Oliver Winter crede că perioada din afara sezonului de vârf va deveni dezirabilă pentru călătorii, mai ales datorită vremii mai blânde, a tarifelor la companiile aeriene mai ieftine și a condițiilor de home office din ce în ce mai flexibile. Acesta din urmă a fost un factor important în schimbarea din acest sector, mai multe persoane având posibilitatea de a face telemuncă. Este principalul motiv care a dus la o creștere a numărului de excursii în afara lunilor de vară, care este sezonul favorit pentru călătorii.

CĂLĂTORII REZERVATE ÎN AVANS

În timp ce a&o a înregistrat o creștere extraordinară a rezervărilor de ”last minute” în 2022, această tendință pare să se stabilizeze în 2023. Anul trecut, de exemplu, aproape jumătate dintre oaspeții lor care au vizitat Berlinul au făcut rezervări cu 24 de ore înainte de sosire, dar anul acesta raportul a scăzut la doar aproximativ 30%. Astfel, în timp ce anul trecut mulți oameni au optat pentru călătorii spontane, Winter crede că fereastra de rezervare se va lărgi din nou anul viitor - ceea ce înseamnă că oamenii își vor rezerva cazarea și, prin urmare, călătoria, mult mai devreme.

AMI MÉG ÉRDEKELHET