Ți s-ar putea refuza îmbarcarea în avion, dacă porți astfel de haine

Potrivit unei însoțitoare de zbor din Statele Unite.

Foto: Shutterstock


Majoritatea oamenilor nu se gândesc prea mult la ceea ce poartă în aeroport, contează doar să fie confortabil și practic. Desigur, stilul se reflectă în alegere, dar, potrivit unei însoțitoare de bord, există unele piese care te pot împiedica să te îmbarci în avion în SUA.

Deși, în general, personalul nu este deloc preocupat de ceea ce poartă pasagerii, în unele cazuri trebuie să se gândească puțin înainte din cauza problemelor care pot apărea. Mary Jo Manzares, care lucrează ca însoțitoare de bord de 33 de ani, a povestit la CNN despre posibilitatea aparent absurdă ca personalul american să fie nevoit să scoată pasagerii din avioane dacă nu sunt îmbrăcați corespunzător. Cel mai probabil, acest lucru se va întâmpla dacă tricoul tău are un fel de obscenitate sau imagini ofensatoare pe el. Acestea sunt deseori observate de personalul de la aeroport, iar pasagerilor li se cere adesea să își schimbe hainele sau să acopere imaginea sau textul. Un text sau un slogan de pe un tricou care pare inofensiv poate duce la o ceartă între pasageri.

Foto: Shutterstock

Pasagerii care poartă bikini, costume de baie, tricouri de fotbal sau haine cu mesaje politice se pot aștepta să li se ceară să își acopere hainele - sau chiar să fie scoși din avion dacă nu cooperează. Același lucru este valabil și pentru pasagerii care doresc să se îmbarce în haine excesiv de murdare și cu miros neplăcut. "Atunci când se călătorește la 9.000 de metri, se întâmplă adesea ca pasagerii să înceapă să "glumească" unii cu alții sau să își facă comentarii nepotrivite. Adăugați la asta puțin alcool și puteți avea parte de o aterizare de urgență. Nimeni nu își dorește asta", a explicat Manzares.

Foto: Unsplash

În mod similar, nu este indicat să se călătorească pe tocuri înalte, dar unele companii aeriene nu permit purtarea de papuci de plajă sau scoaterea pantofilor. Acest lucru se datorează mai ales din motive de siguranță, deoarece, dacă ceva ar merge prost în timpul zborului, acești pantofi ar putea duce cu ușurință la accidente și răniri.

În Europa, cele mai multe companii aeriene vor încerca probabil să ajungă mai întâi la o soluție comună, deoarece, dacă cineva este într-adevăr consemnat la sol, normele UE înseamnă că, în multe situații, pasagerii au dreptul la anumite compensații, pe care, desigur, companiile aeriene trebuie să le plătească.

AMI MÉG ÉRDEKELHET