Barcelona ar putea interzice suvenirurile degradante și sexiste

Această interdicție ar include și produsele cu conținut homofob.

Foto: Shutterstock


De la deschizătoare de sticle falice, la pahare de shot inscripționate, suvenirurile de prost gust nu sunt niciodată greu de găsit într-un punct de atracție turistică. Însă un oraș european dorește să introducă reglementări cu privire la cât de insipide pot fi aceste cadouri.

Consiliul orașului Barcelona ia în considerare interzicerea expunerii și vânzării suvenirurilor care sunt "ofensatoare sau de prost gust". Aceasta ar include produse cu conținut "homofob sau sexist". Un consilier local a calificat tarabele și magazinele care vând aceste produse drept o "mizerie" care "degradează" orașul. Consilierul Jordi Coronas a criticat prostul gust al suvenirurilor expuse pe străzile din Ciutat Vella, cel mai vechi cartier din orașul Barcelona.

Foto: Shutterstock

Acestea includ penisuri cu marca Barcelona și tricouri cu mesaje sexiste, homofobe sau pur și simplu de prost gust. "Ele devalorizează cele mai vizitate străzi din Barcelona", a declarat Coronas. "Sunt o pată de mizerie, care degradează imaginea Barcelonei ca destinație turistică". Coronas și alți consilieri și-au prezentat propunerea de a reglementa suvenirurile, care a fost aprobată de comisia economică a consiliului municipal, permițându-le să analizeze interzicerea suvenirurilor "ofensatoare".

Foto: Shutterstock

Viceprimarul Barcelonei pentru economie, Jordi Valls, sprijină inițiativa și a promis că administrația orașului va examina modalități de a limita expunerea și vânzarea suvenirurilor de prost gust. Cu toate acestea, el a avertizat că normele concrete ar fi dificil de introdus, deoarece conform legislației în vigoare, nu se poate stabili niciun criteriu de reglementare privind conținutul sau calitatea estetică a suvenirului. "Este dificil de standardizat, deoarece ceea ce este considerat de prost gust este o chestiune de foarte mare subiectivitate", a spus el. Coronas ar fi pledat pentru o "soluție imaginativă" pentru a depăși dificultățile în introducerea interdicției.

AMI MÉG ÉRDEKELHET