Călătorie cu trenul de lux prin Scoția – SPA inclus la bord

Cu băi proprii, maximum 40 de pasageri și un spa la bord, Belmond Royal Scotsman oferă o experiență de tren de lux prin regiunea Highland, adică partea nordică a Scoției.


În timp ce experiențele cu trenurile de lux ne duc cu gândul la vizitarea Veneției cu Orient-Express, operatorul Belmond din spatele serviciului efectuează, de asemenea, alte șase călătorii feroviare de ultimă generație în întreaga lume, inclusiv Belmond Royal Scotsman în Scoția, care urmează să revină pe șine atunci când începe sezonul, pe 12 aprilie 2021, cu excursii până în octombrie. Trenul șerpuiește prin Scoția, cu itinerarii care includ Castelul Glamis, Castelul Eilean Donan, Culloden Battlefield, Castelul Alnwick și Viaductul Glenfinnan, precum și experiențe precum oprirea la distilerii de whisky.

Foto: Belmond Royal Scotsman

Conform noilor regulamente, pot călători maximum 40 de pasageri, ceea ce înseamnă că există o mulțime de spațiu pentru distanțare fizică corespunzătoare, plus că există băi private în fiecare cabină pentru confort și igienă. Vagonul panoramic are un bar cu 65 de feluri de whisky-uri și dispune, de asemenea, de o verandă în aer liber.

Pentru cei care vor să se izoleze și mai mult, trenul va fi disponibil pentru charter-uri private pentru până la 24 de persoane în 2021. Aceste călătorii pot fi adaptate la interesele individuale, de la golf la whisky și la observarea stelelor.

Foto: Belmond Royal Scotsman

Lansat în mai 1985, linia Royal Scotsman a început cu vagoane închiriate și și-a câștigat rapid renumele, fiind distinsă cu Premiul Reginei. În curând, a fost modernizată cu vagoane personalizate în stil eduardian. În 2007, compania a fost integrată în grupul Belmond (proprietarul Orient-Express-ului). Una dintre cele mai luxoase adiții a fost Bamford Haybarn Spa, primul vagon spa din Europa. Cu prețuri începând de la 3.195 lire sterline pentru o călătorie de două nopți și 12.500 lire pentru excursii de șapte nopți, multe dintre itinerarii sunt deja epuizate.

AMI MÉG ÉRDEKELHET