Se creează un imens recif de corali în Dubai

URB, un dezvoltator de orașe sustenabile, și-a dezvăluit planurile pentru ceea ce este prezentat ca fiind "cel mai mare proiect de restaurare a oceanelor din lume", numit Dubai Reefs, care va fi realizat pe coasta orașului din EAU.

Ilustrație: URB

Cunoscută pentru dezvoltarea de localități inteligente, cu zero emisii nete, care abordează problemele legate de creșterea populației, de urbanizare și de efectele crizei climatice, URB a fost implicată anterior în proiectarea și construirea de orașe sustenabile în Yiti, Oman și pe insula Yas din Abu Dhabi.

Ilustrație: URB

Un studiu din 2018 a constatat că 73% din coralii din EAU au fost distruși, în mare parte din cauza crizei climatice și a activității umane. Viitorul Dubai Reefs va fi o comunitate plutitoare sustenabilă, care va oferi o serie de facilități rezidențiale, de ospitalitate, de shopping, respectiv de învățământ și cercetare. Prin Dubai Reefs, URB își propune să transforme orașul Dubai în centrul mondial al cercetării marine, al regenerării ecologice și al ecoturismului. Unitățile de cazare din Dubai Reefs vor funcționa cu energie regenerabilă, obținută prin panouri solare, centrale hidroelectrice și de la fermele de valuri. Vizitatorii de la Dubai Reefs se vor putea implica în experiențe unice de ecoturism marin în eco-cabine futuriste plutitoare.

Ilustrație: URB

În centrul proiectului se află un institut marin, care își propune să protejeze mediul marin și de coastă din Dubai. Un recif artificial de 199 km pătrați va crea un habitat natural pentru peste un miliard de corali și 100 de milioane de mangrove. Institutul va fi dedicat educației și conservării și își propune să conducă o inițiativă globală de curățare a oceanelor pentru a elimina deșeurile de plastic, asigurându-se că ecosistemul costier din Dubai acționează ca un rezervor de carbon pe termen lung.

Conform planurilor, agricultura oceanică regenerativă va asigura securitatea alimentară și o economie mai ecologică.

Video despre DUBAI REEFS

www.youtube.com

DUBAI REEFS
AMI MÉG ÉRDEKELHET