Poți călători gratuit prin Europa cu trenul!

Și în 2022 se poate aplica de două ori pentru abonamente gratuite de tren Interrail în cadrul programului Erasmus+ din cadrul DiscoverEU.

Foto: Shutterstock

Anul acesta, un total de 70 de mii de tineri europeni pot călători cu abonamentul gratuit pentru trenuri internaționale FreeInterrail. În prima rundă, în aprilie, vor fi trase la sorți 35 de mii de bilete nelimitate de 30 de zile, și tot atâtea în octombrie.

Foto: Unsplash

În cadrul programului de studii Erasmus+, DiscoverEU își propune să introducă tinerii în cultura și valorile europene, să descopere lumea și să exerseze limbile străine în timp ce călătoresc.

Conceptul programului FreeInterrail a venit de la doi tineri germani, a căror idee de bază a fost ca UE să-i surprindă pe toți tinerii din Europa cu un abonament de tren gratuit la împlinirea vârstei de 18 ani. De la începutul programului FreeInterrail, aproximativ 700 de mii de persoane au aplicat din toată Europa, dintre care 130 de mii au avut posibilitatea de a călători în Europa cu un bilet de tren gratuit.

CARE SUNT CONDIȚIILE DE APLICARE?
  • Să fim născuți între 1 iulie 2001 și 31 decembrie 2003 (inclusiv aceste două date).
  • Să fim la momentul deciziei cetățeni ai unuia dintre statele membre ale Uniunii Europene.
  • Pentru ca cererea să fie valabilă, trebuie să introducă în formularul de cerere numărul cărții de identitate sau numărul pașaportului. După ce au aplicat, trebuie să participe la un test (cu excepția cazului în care aplică drept membru al unui grup pentru un card de călătorie).

Dacă sunt aleși, vor putea călători minim 1 și maxim 30 de zile până pe 28 februarie 2023.

AMI MÉG ÉRDEKELHET