Poți face mai mult decât să schiezi în zăpadă – iată 4 activități speciale pentru iarnă în Europa

Iarna oferă o mulțime de surprize și pentru cei care preferă să își reîncarce bateriile prin alte activități decât schiatul.



Austria – relaxare, retragere

Tirolul nu este o destinație ideală doar pentru schiori, ci și pentru cei care vor să facă ture pe rachete de zăpadă sau de schi fond pe vârfurile muntoase. În plus, programele de recreere de iarnă de la MoaAlm oferă o modalitate sustenabilă de a te bucura de liniștea munților: mese vegetariene cu produse de casă, cabane alimentate cu energie solară, jacuzzi și cursuri de yoga.

Finlanda – aventuri de iarnă

O parte importantă a culturii tradiționale lapone este mersul cu sania trasă de câini husky, pe care, din fericire, turiștii entuziaști o pot încerca și ei. Safariul cu husky de la Harriniva Hotels din Laponia, de exemplu, include o plimbare prin cabane izolate din sălbăticie, urmată de o încălzire într-o saună finlandeză clasică și o seară magică sub luminile nordului. De asemenea, poți încerca mâncăruri tradiționale finlandeze la foc deschis și poți da o mână de ajutor îngrijitorilor de husky în rutina lor zilnică.

Franța – activități sportive

Sporturile de iarnă nu se opresc la schi sau snowboarding: Alpii francezi sunt alegerea perfectă pentru grupurile care caută o soluție ideală de compromis. Compania de turism Undiscovered Mountains organizează programe alpine în sudul Franței care nu se concentrează pe schi alpin. Poți explora terenul bogat în ghețari din Parcul Național Écrins, poți vizita malurile cristaline ale Lacului Serre-Poncon și poți explora pantele din Valea Champsaur. Iar dacă nu vrei să-ți lași echipamentul acasă, poți alege între tururi de schi fond conduse de ghid.

Foto: Shutterstock

Suedia – printre animale sălbatice

Dacă nu ai văzut niciodată reni su elani în sălbăticie, Jokkmokkdin Suedia este o destinație excelentă, unde se află cele mai mari turme din Europa. De la mesele la foc de tabără, la camping într-o comunitate laponă și până la aurora boreală, situl din Laponia, inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO, nu îi va dezamăgi pe iubitorii de natură.

Foto: Unsplash

AMI MÉG ÉRDEKELHET