Două sate franceze puțin cunoscute, care merită vizitate

Dacă ajungi în Alsacia sau Normandia, nu rata aceste localități minunate!

Foto: Shutterstock

Dacă preferi locurile mai mici și mai liniștite, străzile înguste și pietruite și cultura în locul orașelor aglomerate și pline de lume, aceste două sate franceze cu o istorie bogată merită o vizită.

Franța nu constă doar în Paris, una dintre cele mai populare destinații turistice din lume, ci și orașele și satele sale de provincie se mândresc cu multe atracții. Satele sale izolate și puțin cunoscute sunt destinații alternative aproape perfecte, iar European Best Destinations ne recomandă două dintre ele.

Foto: Shutterstock

Eguisheim

Eguisheim din Alsacia este un sătuc medieval, poate cel mai frumos din Franța, aflat la mai puțin de un sfert de oră de mers cu mașina de Colmar. Se crede că localitatea de 1.700 de locuitori a fost fondată în anul 720, când a fost construit castelul în jurul căruia s-a dezvoltat ulterior Eguisheim. Satul și-a păstrat aspectul tradițional: străzile sale înguste și pietruite sunt adesea mărginite de case cu pereți din lemn viu colorate. Două părți din Eguisheim, Eichberg (care înseamnă Muntele Stejarului) și Pfersigberg (Muntele Piersicilor), produc, de asemenea, vin de o calitate excepțională. Dar ele produc și cupaje speciale tipice regiunii viticole Alsacia, cum ar fi Edelzwicker, Côte d'Eguisheim și Gentil.

Foto: Shutterstock

Casa lui Claude Monet

Cealaltă bijuterie ascunsă este Giverny, în Normandia, de care poate că a auzit mai multă lume, dar pe care surprinzător de puțini o vizitează. Satul cu puțin sub 500 de locuitori, situat la 80 de kilometri nord-vest de Paris, este renumit pentru peisajele sale frumoase și pentru faptul că a fost reședința pictorului impresionist de renume mondial Claude Monet timp de peste 40 de ani. Din 1883 până la moartea sa, în 1926, Monet a trăit și a lucrat în Giverny, administrând el însuși amenajarea casei și a grădinilor sale. El și-a ales propriile culori bine stabilite pentru interioare: verde pentru uși și obloane, galben pentru sufrageria decorată cu stampe japoneze din secolele XVIII și XIX și albastru pentru bucătărie..

Foto: Shutterstock

Grădina lui Claude Monet

Artistul, care iubea să fie aproape de natură și care, de asemenea, picta mult în aer liber, era adesea inspirat de grădinile sale. La cererea sa, a fost deviat chiar și o parte din râul Epte pentru a crea cea mai frumoasă grădină japoneză posibilă. Proprietatea sa a fost deschisă recent publicului, astfel încât atât interiorul neobișnuit, cât și grădinile liniștite pot fi vizitate gratuit.

AMI MÉG ÉRDEKELHET