Fermecătorul orășel german care îi va cuceri pe toți iubitorii de vinuri

Cochem este renumit în egală măsură pentru Rieslingul său și pentru castelul său.

Cochem Germania
Foto: Shutterstock

Comuna cu 5.000 de locuitori situată în statul federal Renania-Palatinat merită vizitată nu numai pentru panorama minunată, ci și pentru vinurile sale excelente. Aceasta este una dintre cele mai frumoase părți ale văii râului Mosela, unde Cochem este legată printr-un pod de așezarea Cond de pe malul drept al râului. Cetatea de pe deal, care a fost construită în 1072, oferă o atmosferă aparte orașului medieval.

Cultura vinului nu este primul lucru care îți vine în minte când te gândești la Germania, însă multe dintre regiunile sale viticole excelente oferă vizitatorilor o experiență unică. În sud-vestul țării, mai multe orașe din statul federal Renania-Palatinat profită de solul vulcanic din pitoreasca regiune viticolă Mosela, inclusiv orășelul de basm Cochem.

Foto: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Cochem, o localitate cu puțin peste 5.000 de locuitori din valea râului Mosela, este înconjurat de dealuri terasate, presărate cu podgorii care nu numai că produc vinuri aromate, dar oferă vizitatorilor șansa de a vedea procesul meticulos de fabricare a vinului, de la boabele de struguri până la sticlă.

Și, bineînțeles, experiența degustării nu trebuie ratată, emblematicul Riesling fiind cel mai faimos vin al locului.

Foto: Shutterstock

Cea mai mare sărbătoare a localității este Festivalul Vinului din Cochem, care are loc în fiecare an în ultimul weekend din august, când tarabele cu produse locale umplu străzile, iar vizitatorii pot degusta preparate delicioase din bucătăria germană, alături de vinuri de calitate, și de inevitabilele concerte. Turiștii se pot caza în pensiunile panoramice realizate din pivnițe transformate.

Foto: Instagram

Cochem este, cu siguranță, plin de locuri cu priveliști fantastice la valea râului Mosela, iar o scurtă drumeție te va duce la un parc de animale sălbatice. Telecabina Cochemer Sesselbahn duce pasagerii în vârful Pinnerkreuz, înalt de 255 de metri, iar principalul reper arhitectural al orașului este Castelul Reichburg, construit în 1072 și distrus de francezi în 1689, dar reconstruit în secolul al XIX-lea. Străzile medievale sunt o experiență de neuitat pentru pasionații de istorie, în timp ce muzeul Historische Senfmühle Cochem din centru le arată vizitatorilor și cum se face muștarul tradițional.

AMI MÉG ÉRDEKELHET