Cafenele japoneze cu animale exotice

După pisici, purcelușii miniaturali au devenit noii favoriți

Foto: Facebook


În ultimul deceniu, în lumea cafenelelor nu numai că au fost introduse nenumărate noi specialități de cafea, dar locurile în care clienții pot savura o cafea în compania pisicilor au devenit, de asemenea, din ce în ce mai populare în întreaga lume. În Japonia, se experimentează cu porcușori miniaturali care se plimbă printre oaspeți, după modelul cafenelelor cu pisici.

Foto: Facebook

MiPig Café din Tokyo, care a fost deschisă în 2019, este o priveliște ciudată la prima vedere, dar de obicei aduce un zâmbet pe față. Nu este singurul loc din capitala japoneză unde se poate bea cafea alături de purceluși miniaturali, dar a fost pionier din acest aspect, introducând în incintă animalul care nu crește mai mare decât un câine corgi.

Foto: Getty Images

"Fiecare purceluș are o personalitate unică: în timp ce unii sunt destul de încăpățânați, alții sunt foarte drăgălași", a declarat pentru EuroNews Siho Kitagava, unul dintre managerii de la MiPig. După cafenelele cu pisici și purceluși, în Japonia s-au deschis și altele în care clienții sunt așteptați de arici, bufnițe și chiar șerpi, cei mai mulți dintre ei fiind înveseliți de compania animalelor.

Foto: Facebook

Cu toate acestea, există și oponenți ai cafenelelor cu animale, grupurile pentru drepturile animalelor susținând că acestea nu ar trebui să fie exploatate și că aceste cafenele mici nu au întotdeauna spațiul necesar pentru a le găzdui.

Dr. Bruce Kornreich, profesor de medicină veterinară la Universitatea Cornell din New York, însă consideră benefice aceste cafenele, declarând: "Animalele sunt de mare ajutor pentru oameni, deoarece s-a demonstrat că prezența lor reduce stresul și are un efect pozitiv general asupra sănătății noastre mentale și fizice.”

AMI MÉG ÉRDEKELHET