Tren japonez de lux cu cod vestimentar pentru pasageri

Doar douăzeci de persoane pot călători cu unul dintre cele mai exclusiviste trenuri din lume.

Foto: Facebook

În timp ce în Europa Orient Express este sinonim cu călătoriile cu trenul de lux, în Asia, Seven Stars Kyushu, care trece prin cea mai sudică insulă din Japonia, domină la această categorie. Inaugurat în urmă cu zece ani, trenul a fost complet modernizat în 2023, când a și câștigat premiul publicului din partea prestigioasei reviste de turism Condé Nast Traveler.

Foto: Facebook

Există o cerere tot mai mare în întreaga lume pentru călătorii de lux cu trenul, iar pe insula Kyushu, această exigență este perfect satisfăcută de unul dintre cele mai frumoase și mai exclusiviste trenuri de lux din Asia - Seven Stars Kyushu. Trenul cu șapte vagoane îi duce pe călători într-o călătorie de patru zile către cele mai frumoase sanctuare, băi termale și ateliere de porțelan de pe insulă, însă transportă doar 20 de pasageri deodată.

Foto: Facebook

Pentru aceștia, oferă o experiență unică, dar care are un preț: cea mai ieftină călătorie costă 630.000 de yeni (aproape 4.000 de euro), dar tarifele pot ajunge până la 900.000 de yeni (5.600 de euro), în funcție de compartiment și serviciile alese. Cu toate acestea, biletele pentru toate călătorii se epuizează rapid, iar pasagerii par a fi foarte mulțumiți de serviciile oferite de Seven Stars Kyushu. Respondenții la chestionarul Condé Nast Traveler l-au descris ca fiind unul dintre cele mai spațioase și confortabile trenuri din lume.

Nu e surprinzător, dat fiind faptul că cea mai mare cabină are aproape 21 de metri pătrați, în timp ce compartimentul standard este de aproximativ 10 metri pătrați. Întregul interior al trenului este acoperit cu lambriuri frumoase din lemn, decorate pe alocuri cu tehnica japoneză de prelucrare a lemnului cunoscută sub numele de kumiko.

Foto: Facebook

Vagonul social al trenului include, de asemenea, un piano-bar, un lounge și o sală de ceai japonez. Restaurantul din partea din față a trenului servește o selecție de preparate de calitate din bucătăria japoneză, franceză și italiană, în timp ce barul oferă seara o selecție de cocktailuri, precum și concerte de pian și vioară. Însă nici ținuta nu poate fi oricare, deoarece într-un tren atât de exclusivist există un cod vestimentar strict pentru pasageri. Bărbații trebuie să poarte cămăși, pantaloni și jachete sau sacouri, în timp ce doamnele sunt sfătuite să poarte rochii, bluze și costume confortabile.

AMI MÉG ÉRDEKELHET