Când ar trebui să vizitezi Madeira? Oricând, acolo este mereu primăvară!

Madeira este o destinație atractivă datorită mediului său natural uimitor, a munților, a cascadelor și a localităților sale fermecătoare.

Oraș pe litoral
Foto: Shutterstock

Madeira este situată la aproximativ 600 de kilometri în largul coastelor Marocului, în Oceanul Atlantic, geologic vorbind, în Africa. Cu toate acestea, de șase secole este parte din Portugalia (și, prin urmare, acum a Uniunii Europene) deci, din punct de vedere politic, cultural și economic, face parte din Europa. Insula cu 250.000 de locuitori are 57 de kilometri lungime și măsoară 22 de kilometri în punctul cel mai lat.

Foto: Shutterstock

Prima mare experiență în Madeira începe la aterizare, deoarece pista aeroportului este scurtă din cauza lipsei de teren orizontal. Partea din față și cea din spate a pistei atârnă practic în ocean, astfel că avioanele care aterizează pe insulă trebuie să frâneze imediat. Aeroportul, numit după cel mai faimos madeiran, fotbalistul Cristiano Ronaldo, este unul dintre cele mai periculoase din lume și doar piloții care au trecut un test special au voie să zboare aici.

Din cauza reliefului, există puține locuri pentru a înota în ocean, dar turiștii se pot bucura de flori tropicale și subtropicale, păduri de lauri, plantații de banane, fructe speciale, mâncare delicioasă și vinuri fine.

Foto: Shutterstock

Jardim Botânico

Capitala Funchal are străzi înguste și sinuoase, case colorate, cu arhitectură colonială portugheză și o minunată promenadă pe malul mării.

Nu trebuie ratate Primăria, Catedrala Sé și Biserica Nossa Senhora do Monte.

Una dintre principalele atracții din Funchal este Grădina Botanică (Jardim Botânico), unde poți admira mii de specii de flori, arbori și arbuști din fostul imperiu colonial portughez. Spectacolul este de nedescris, cavalcada de culori vorbește de la sine.

Foto: Shutterstock

Mercado dos lavradores

Pentru o experiență la fel de colorată, trebuie să vizitezi piața fermierilor (Mercado dos lavradores), unde poți degusta o mare varietate de fructe exotice.

Una dintre cele mai faimoase atracții turistice din Madeira este o stâncă abruptă, Cabo Girão, care se ridică la 580 de metri deasupra oceanului și oferă o panoramă spectaculoasă din vârf. Iar pentru cel mai frumos apus de soare din lume, îndreaptă-te spre Farul din Ponta do Pargo, cel mai vestic punct al insulei.

Foto: Shutterstock

Porto Moniz

În partea de nord, piscinele de lavă din Porto Moniz, unde apa oceanului poate ajunge până la 25 de grade Celsius pe timp însorit, sunt un loc minunat pentru o baie. Zona este presărată cu podgorii, de unde provine faimosul vin de Madeira. O altă atracție din partea de nord este orașul Santana - unde încă mai există majoritatea caselor triunghiulare viu colorate, tipice pentru Madeira (Casa de Colmo), cu acoperișuri de paie.
AMI MÉG ÉRDEKELHET