Dacă cumva te plictisești de orașul luminilor... Excursii de o zi în jurul Parisului

Iată cele mai interesante excursii de o zi din capitala Franței.

Foto: Pixabay

Parisul este unul dintre cele mai pline de farmec orașe din lume, primind milioane de vizitatori în fiecare an. În același timp, și împrejurimile metropolei sunt pline de atracții de descoperit, la care se poate ajunge cu mașina sau, mai ușor, cu trenul. Iar seara, după ce revii, poți să te plimbi din nou pe malul Senei sau pe Champs-Élysées.

Reims

Foto: Shutterstock

Dacă îți place șampania, trebuie neapărat să îți faci timp pentru această excursie!

Poți ajunge în inima regiunii Champagne cu mașina sau cu trenul, dar pentru a putea face și degustări, îți recomandăm cea de-a doua variantă. Plimbă-te pe străzile pietruite din Reims și vizitează catedrala orașului, care nu numai că este locul de odihnă final al multor regi și regine ai Franței, dar are și singura lucrare de artă cu vitralii a lui Marc Chagall - una dintre ferestrele catedralei. După aceea, alege casa de șampanie care se potrivește gusturilor tale, unde sunt disponibile degustări, și răsfață-te cu un festin culinar.

Saint Malo

Foto: Shutterstock

Situat în Nord-Vestul Bretaniei și înconjurat de ziduri înalte de granit, Saint Malo este o evadare perfectă din Paris, dar 24 de ore s-ar putea să nu fie suficient timp pentru a-l explora. Unul dintre cele mai încântătoare orașe ale țării merită, de asemenea, o călătorie cu trenul - din păcate, există doar două trenuri directe pe zi, cu o durată de 2 ore și 21 de minute, dar schimbul înseamnă doar 20 de minute în plus. Când ajungi, bucură-te de fructe de mare proaspete, de un scăldat în zona portului și admiră arhitectura medievală gotică și romanică uluitoare a orașului.

Giverny

Foto: Fondation Claude Monet

Acest sat fermecător se află la Nord-Vest de Paris, în regiunea Normandia.

Cu câmpuri de flori sălbatice, este ușor de înțeles de ce pictorul impresionist Claude Monet s-a stabilit aici în 1883, unde a pictat faimoasa sa serie de nuferi. Nu a părăsit Giverny până la moartea sa, în 1926. Fosta casă a artistului și grădinile sale sunt deschise publicului pe tot parcursul anului - merită să faci o rezervare în avans pentru a evita cozile. Poți ajunge la Giverny și cu mașina (aproximativ o oră și jumătate), dar mai bine faci călătoria de 40 de minute cu trenul.

AMI MÉG ÉRDEKELHET