City break solo: orașele preferate de femeile care călătoresc singure

Airbnb a analizat ce orașe sunt preferate de femeile care vor să plece în vacanță fără companie.

Foto: Shutterstock


Potrivit datelor Airbnb, numărul de călătorii rezervate de femeile britanice care călătoresc singure a crescut cu aproximativ 55% în ultimul an. Chiar dacă în procente mai reduse, tendința este similară și la noi: din ce în ce mai multe persoane, inclusiv multe femei, aleg să călătorească singure. Bineînțeles, în astfel de cazuri trebuie luați în considerare mai mulți factori: unul dintre cei mai importanți fiind, bineînțeles, siguranța. Pentru a evalua gradul de securitate al unei destinații, platforma a folosit și datele din aplicația de siguranță WalkSafepentru a selecta 10 locații ideale pentru femeile care călătoresc singure. Europa a obținut rezultate bune, cu cinci orașe de pe continent.

1. Paris

Foto: Shutterstock

  • Potrivit rezervărilor Airbnb și datelor WalkSafe, capitala franceză, Paris, a ieșit pe primul loc. Deși orașul este considerat una dintre cele mai romantice destinații, abundența de galerii de artă, cafenele mici și cartiere prietenoase înseamnă că există multe de văzut și de una singură.

2. Dubai

Foto: Shutterstock

  • Pe locul al doilea se află Dubai: vremea caldă pe tot parcursul anului pare să atragă și femeile care călătoresc singure, care, printre alte motive, aleg orașul și pentru siguranța și transportul public excelent.

3. Barcelona

Foto: Unsplash

  • Ultimul loc pe podium, conform sondajului, este ocupat de Barcelona. Datorită culturii catalane, cunoscută pentru deschiderea sa, femeile din oraș nu trebuie să își facă griji că vor fi lăsate fără ajutor.

TOP 10 cele mai populare orașe pentru femeile care călătoresc singure

  1. Paris, Franța
  2. Dubai, Emiratele Arabe Unite
  3. Barcelona, Spania
  4. Lisabona, Portugalia
  5. Cape Town, Africa de Sud
  6. Sydney, Australia
  7. Madrid, Spania
  8. Atena, Grecia
  9. Melbourne, Australia
  10. Toronto, Canada
AMI MÉG ÉRDEKELHET