4 sfaturi utile dacă te gândești să pleci într-o călătorie solo

În ultimii ani, din ce în ce mai mulți oameni se gândesc să plece în vacanță singuri, mai degrabă decât însoțiți. Dar la ce trebuie să fii atent atunci când călătorești singur?

Foto: Shutterstock


Călătoriile solo, nu numai că îți oferă mult mai multă libertate de a-ți îndeplini propriile planuri, dar îți dau și mult mai multă independență. Deși pentru mulți oameni, mai ales pentru prima dată, a fi singur într-un loc străin poate părea descurajant, aceasta este una dintre atracțiile călătoriilor solo. Nu trebuie să te adaptezi la dorințele nimeni, nu trebuie să răspunzi în fața nimănui, poți merge unde vrei, când vrei. Însă cei care călătoresc singuri pentru prima oară, merită să țină cont de următoarele lucruri.

Nu te suprasolicita!

Foto: Unsplash

De exemplu, deși este tentant să pleci într-un tur solitar al Europei, încearcă o călătorie mai scurtă (cum ar fi un weekend prelungit) pentru a vedea cum te descurci singur în străinătate pentru prima dată. De asemenea, este o idee bună să alegi o țară relativ apropiată ca destinație și, de preferință, să te cazezi într-un oraș mare sau în apropierea acestuia. Nu numai din cauza numărului mai mare de servicii disponibile, ci și pentru a facilita comunicarea: în mediul urban, există aproape sigur mai multe persoane care vorbesc limbi străine, în special engleza.

Hostelul este locul ideal de cazare

Foto: Shutterstock

Pe de o parte, pentru că este mai ieftin decât un Airbnb aproape peste tot, iar pe de altă parte, pentru că mulți oameni se cazează acolo care, de asemenea, călătoresc singuri, așa că există posibilitatea de a primi sfaturi dacă ai nevoie. Atunci când alegi un loc de cazare, este o idee bună să folosești un site specializat important, cum ar fi Hostelworld, și trebuie să verifici întotdeauna recenziile și descrierile locului. Indiferent de tipul de cazare, este util ca obiectele de valoare să le ții într-o geantă la tine, pentru siguranță, dar și un lacăt poate fi de ajutor.

Nimic nu este o necesitate

Foto: Unsplash

Călătorind singur înseamnă că nu există programe sau vizite obligatorii, așa că, dacă ai chef, poți sări peste vizitarea obiectivelor istorice, care este o caracteristică permanentă a călătoriilor cu alții. Dacă dorești să îți petreci ziua doar stând pe plajă sau plimbându-te în natură, fă-o fără să te simți vinovat.

Precauția este cheia

Foto: Unsplash

Este o idee bună să te pregătești pentru situații neașteptate, cum ar fi pierderea sau furtul obiectelor de valoare sau a documentelor înainte de a pleca. Asigură-te că ai copii ale documentelor tale înainte de a porni: imprimă-le sau trimite-ți-le prin email. Este o idee bună să îți iei cu tine un telefon și o cartelă SIM de rezervă, precum și un al doilea card bancar, dar lasă-le întotdeauna la locul de cazare atunci când mergi în vizită sau la plajă. Cel mai sigur loc în care să îți ții obiectele de valoare este într-o husă de centură, care este întotdeauna aproape de corp și mult mai greu de furat.

AMI MÉG ÉRDEKELHET