Nu ai mai văzut așa ceva – un sat în care ajungi pe un drum care trece printr-o peșteră

Există multe destinații uimitoare în întreaga lume, dar este greu să găsești una precum Cuevas del Agua din Spania.

Cuevas del Agua, Asturia, Spania
Foto: Shutterstock



În nordul Spaniei, în regiunea Asturias, există un mic sat la care se poate ajunge doar printr-o peșteră fabuloasă. Cuevas del Agua, care aparține de comuna Ribadesella, este o localitate unică din țară. Accesul în sat se face printr-o peșteră de calcar lungă de 300 de metri, dar, din fericire, pasajul este străbătut de un drum asfaltat, care este practicabil și cu mașina.

Foto: Shutterstock

Satul se află în apropierea autostrăzii A8, dar pentru a ajunge la Cuevas, trebuie să treci mai întâi în centrul localității Ribadesella. Drumul este încununat de diverse formațiuni de calcar, stalactite și scurgeri de lavă. Unele dintre formațiuni au nume unice, cele mai faimoase fiind La lengua del diablo (Limba diavolului) și Las barbas de Santiago (Barba lui Santiago).

Foto: Shutterstock

Nici priveliștea din Cuevas del Agua nu te va dezamăgi, oferind clădiri și case tradiționale asturiene. Acest sătuc de la poalele munților este cadrul perfect pentru o vacanță relaxantă, cu activități care variază de la tururi de vizitare a morilor până la călărie.

De comuna Ribadesella aparțin, de asemenea, mai multe peșteri, una dintre cele mai renumite, Peștera Tito Bustillo, este considerată a fi unul dintre cele mai importante situri arheologice. Situată la nord de Cuevas del Agua, peștera este plină de picturi rupestre care datează din epoca preistorică, locul fiind inclus și în Patrimoniul Mondial UNESCO din 2008.

AMI MÉG ÉRDEKELHET