Pe cea mai scurtă linie de cale ferată din Europa se circulă de aproape 150 de ani

Călătoria durează doar trei minute.

Foto: Facebook


O linie de cale ferată extrem de scurtă traversează periferia orașului Birmingham, Anglia: linia secundară Stourbridge, construită în 1879, a fost în permanență în funcțiune, cu excepția Primului Război Mondial.

Birmingham, al doilea oraș ca mărime al Marii Britanii, a jucat un rol important în revoluția industrială engleză, iar una dintre amintirile speciale ale acestei perioade atrage și astăzi turiștii.

Foto: Shutterstock

POATE CĂ TE-AR PUTEA INTERESA ȘI ASTA! CEA MAI IZOLATĂ GARĂ DIN MAREA BRITANIE ESTE ÎNCĂ ÎN FUNCȚIUNE

Aici se află cea mai scurtă linie de cale ferată din Europa, linia secundară Stourbridge Town, care are o lungime de doar 1,2 kilometri. Pe această linie specială în prezent circulă doar trenuri unice de tip Class 139. Linia a fost construită inițial în a doua jumătate a secolului al XIX-lea pentru a transporta marfă peste Canalul Stourbridge, dar acum este folosită exclusiv pentru transportul de pasageri. Inițial, ramificația a avut două șine, una folosită pentru pasageri și cealaltă pentru marfă, dar aceasta din urmă a fost desființată în 1965.

CITEȘTE ȘI ASTA! UNA DINTRE CELE MAI PITOREȘTI LINII DE CALE FERATĂ DIN EUROPA SE AFLĂ PE O INSULĂ

www.youtube.com

Shortest cutest railway line Europe and Britain | Parry people Mover | Stourbridge Town Branch Line
În prezent, linia este operată de companiile Pre Metro cu două modele Class 139.

Descrise ca fiind "tramvaie autonome", trenurile sunt alimentate în mod hibrid de un volant de inerție și de un motor LPF (gaz propan lichefiat). Volantul permite frânarea regenerativă, prin care energia cinetică a vehiculului este recuperată și apoi reutilizată la accelerare. Călătoria între Stourbridge Town și Stourbridge Junction durează mai puțin de trei minute și costă 1,5 lire sterline. Nu trebuie să îți faci prea multe griji că vei pierde un tren, întrucât acestea circulă la fiecare zece minute.

ÎȚI VINE SĂ CREZI? LINIA DE CALE FERATĂ PE CARE PASAGERII PRIMESC MĂȘTI DE OXIGEN

AMI MÉG ÉRDEKELHET