Nu există doar mașini sau avioane – 5 motive pentru a călători cu transportul public!

Doar la prima vedere, transportul în comun pare mai incomod decât cel cu mașina dar, o dată ce îl încerci, îți vei da seama cât de multe avantaje are!

Foto: Shutterstock


RELAXARE

Să conduci o mașină necesită o concentrare constantă, nu te poți relaxa nici măcar un minut, dar dacă alegi trenul sau autobuzul până la destinație, descoperirea împrejurimilor face parte din relaxare. De asemenea, poți dormi, citi, vorbi, juca jocuri de societate. Și, nu în ultimul rând, te poți ridica și te poți întinde în tren în orice moment.

SPONTANEITATE

Foto: Shutterstock

Dacă ajungi la destinație pe jos sau cu transportul public, nu trebuie să îți bați capul cu parcarea și nu ești legat de mașină. Poți să mergi pe jos peste tot, să cunoști mai bine zona plimbându-te. Dacă abia la jumătatea călătoriei ți-ai dat seama că mai sunt o mulțime de lucruri de văzut și de făcut în zonă, din nou, nicio problemă, nu este nevoie să te întorci la mașină, poți să-ți continui drumul după ce ai vizitat tot.

ECOLOGIC

Cu fiecare călătorie cu trenul, reduci poluarea aerului de pe Pământ, iar dacă o faci în mod regulat, îți vei reduce semnificativ amprenta de carbon.

PETRECERI

Foto: Shutterstock

Nu ți-ar plăcea să bei un pahar de bere la sfârșitul unei drumeții de vară sau să închini un pahar la o degustare de vinuri? Dacă te deplasezi cu mijloacele de transport în comun, poți face și asta.

ÎN AFARA ZONEI DE CONFORT

Unul dintre obiectivele călătoriilor este să ne folosim creativitatea pentru a ne descurca în situații noi și nefamiliare. Atunci când nu conduci, cu siguranță va trebui să ieși mai des din zona de confort și să te folosești de capacitățile tale de a rezolva situațiile neașteptate. Trenul întârzie? Autobuzul a fost anulat? Plouă? Nu are sens să intri în panică! Un mic inconvenient este un preț mic de plătit pentru noi experiențe și aventuri!

AMI MÉG ÉRDEKELHET