Veneția are în total 436 de poduri – iată care sunt cele mai faimoase patru

Deși Veneția este renumită pentru lagunele sale și gondolele care le traversează, aceste canale ar fi inutile dacă nu ar putea fi traversate. Dintre sutele de poduri din orașul italian, patru ies în evidență.

Foto: Shutterstock




Am prezentat anterior fiecare dintre cele șase districte ale Veneției și cea mai faimoasă cafenea din oraș, precum și motivul pentru care orașul lagunelor este o adevărată capitală culturală. Acum poți afla povestea celor mai faimoase patru poduri ale sale.

Ponte di Rialto

Foto: Pixabay

Cel mai vechi pod din Veneția traversează canalul principal al orașului, Canal Grande, lung de aproape 3,8 km.

Construit din marmură, podul a fost inaugurat în 1591 și, din cauza designului său arhitectural îndrăzneț, nu i s-a prezis un mare viitor atunci când a fost dată folosinței. Au trecut aproape 450 de ani de atunci, iar podul se află și astăzi în picioare, devenind unul dintre principalele simboluri ale Veneției. Rialto este practic ca o promenadă pietonală, cu o pasarelă în mijloc și magazine acoperite de o parte și de alta.

Ponte dei Sospiri

Fotó: Unsplash

Podul Suspinelor este cel mai faimos și mai romantic pod din Veneția - toți turiștii doresc să traverseze acest mic pod, care leagă Palatul Dogilor de închisoare. Cu o lungime de doar 8 metri peste canalul Rio del Palazzo, acest pod ornamentat a fost construit în 1600, din piatră calcaroasă din Istria. A fost botezat de celebrul poet romantic englez Lord Byron, care a fost inspirat de suspinele prizonierilor care erau escortați la închisoare după proces. Legenda spune că, dacă îndrăgostiții dintr-o gondolă se sărută la apusul soarelui sub Podul Suspinelor, dragostea lor va dura pentru totdeauna.

Ponte della Paglia

Foto: Shutterstock

Podul Suspinelor este cu adevărat vizibil doar de pe un alt pod, Ponte della Paglia, care a fost deschis în 1847. Acesta a fost inițial locul unui pod construit în 1360. Podul, situat la gura de vărsare a canalului Rio del Palazzo, își trage numele de la navele care descărcau paiele (paglia). Ponte della Paglia este, de asemenea, menționat în memoriile lui Casanova ca fiind locul în care a avut o întâlnire cu o femeie căreia i-a salvat viața.

Ponte dei Tre Archi

Foto: Shutterstock

Podul care traversează canalul Cannaregio, făcând legătura între cartierele San Giobbe și Cannaregio, și-a primit numele de la structura sa cu trei arcade. A fost inaugurat în 1580 și a fost reconstruit în 1681 în stil baroc, după proiectul lui Andrea Tirali, care a proiectat și balustrada.

Astăzi este singurul pod cu trei arcade care a supraviețuit în Veneția.
AMI MÉG ÉRDEKELHET