Călătorie virtuală în jurul lumii – Partea a III-a

Peisaje spectaculoase pe şapte continente – Asia, Australia şi Antarctica

Cu toate că lumea nu ne mai este accesibilă din cauza pandemiei, și acum putem „călători"! De exemplu, urmărind materiale video realizate cu drone, poze panoramice, plimbări online și imagini în timp real prin web cam-uri. Urmează Asia, Australia şi Antarctica!

ASIA

Foto: Unsplash

Raja Ampat

Bijuteria arhipelagului indonezian este cu certitudine acest grup de 1.600 de insule, în mare parte minuscule. Denumirea înseamnă patru regi și se referă la cele patru insule principale - Waigeo, Batanta, Salawati, Misool. Dacă există un paradis pe pământ, atunci cu apele sale turcoaz, dealurile verzi și viața marină bogată, Raja Ampat este cu siguranță acesta!

Foto: airpano.com

Erupție vulcanică

Există ceva înfricoșător, dar în același timp atrăgător la felul în care lava strălucitoare izbucnește din adâncurile pământului, însoțită de un fum dens. Vulcanul Kliucevskaia Sopka, având o altitudine de 4.705 metri, se află în peninsula Kamceatka și poate fi văzut în siguranță dintr-un elicopter, chiar în momentul erupției.

Foto: Unsplash

Marele Zid Chinezesc

Sistemul de ziduri ce a fost clădit timp de aproape două milenii deține superlative uimitoare. Zidurile au o lungime de 21 mii de kilometri, 10 metri înălțime și 8 metri lățime pe alocuri, acesta fiind vizibil chiar și din spațiu. Noi nu trebuie să ne îndepărtăm atât de mult, putem savura capodopera arhitecturală din fotoliul de acasă.

AUSTRALIA

Foto: Unsplash

12 apostoli

O atracție naturală uimitoare este ansamblul celor 12 coloane de calcar din largul coastei Port Campbell, create natural, ca urmare a eroziunii. Fiecare are o formă diferită și stă în ocean ca și cum ar fi un bastion. Să ne ridicăm deasupra apei pentru a ne plimba printre aceste minunate formațiuni de rocă!

ANTARCTICA

Foto: Unsplash

Survolează!

Este un continent special, care cu icebergurile, pinguinii și infinitele câmpuri de gheață este visul multor călători. Dacă nu vrem să înghețăm la Polul Sud, ar fi bine să ne cuibărim într-o pătură și să ne plimbăm virtual în cel mai sudic punct de pe planetă!

AMI MÉG ÉRDEKELHET