Cele mai bune călătorii cu trenul pe care să le încerci în Europa în 2024

Trasee noi, trenuri mai rapide, vagoane renovate.

Fotó: Shutterstock

Călătoria cu trenul a fost întotdeauna foarte populară în Europa, iar ofertele sunt din ce în ce mai bune pentru a încuraja pasagerii să aleagă acest mod de transport în interesul sustenabilității. În cele ce urmează îți recomandăm câteva dintre cele mai bune rute feroviare de pe continent.

​MÜNCHEN–BOLOGNA

Serviciul Munchen-Bologna duce pasagerii de-a lungul uneia dintre cele mai faimoase linii de cale ferată din Europa, prin peisajele magnifice ale legendarului Pas Brenner. Călătoria de șapte ore oferă, probabil, cel mai frumos traseu de pe continent, mai întâi prin micile sate alpine din Tirol și apoi prin vârfurile abrupte ale Dolomiților. Iar înainte de stația finală din Bologna, trenul se oprește chiar și în Verona, orașul îndrăgostiților. Deocamdată, trenul folosește vagoane de tip EuroCity, dar din primăvară va fi modernizat cu vagoane Railjet cu trei clase diferite și vagoane restaurant.

​ZARAGOZA–CANFRANC

Zaragoza nu este unul dintre orașele cu magnet turistic din Spania, deși este locul de naștere al pictorului de renume mondial Francisco Goya, cu atracții interesante, cum ar fi Palatul Aljafería, vestigii romane subterane și un muzeu de origami. De la gară, există două curse feroviare regionale zilnice spre nord, care se termină în orașul Canfranc, la o altitudine de 1.040 de metri, la granița dintre Spania și Franța. Mult timp un punct de escală popular, Canfranc a fost închis în 1970. Astfel, timp de zeci de ani a fost vizitat doar de drumeți, dar anul trecut o renovare a clădirii stației a fost însoțită de construirea unui hotel și a unui centru spa, creând o superbă stațiune pirenaică.

Foto: Barceló

Linia JONICA

Modalitatea perfectă de a explora sudul Italiei este de a face o călătorie de șapte ore, de la coastă la coastă, cu trenul Ferrovia Jonica. Linia de cale ferată de 472 de kilometri dintre Taranto și Reggio di Calabria se desfășoară de-a lungul coastei ioniene și, deoarece nu leagă cele mai populare destinații din Italia, nu trebuie să te aștepți la mulțimi de turiști în vagoane.

Ilustrație: YouTube

PARIS-BERLIN NIGHTJET

Începând din toamna anului 2024, serviciul operat de compania austriacă ÖBB, va conecta două destinații foarte populare. Va fi, de asemenea, singurul tren direct între cele două metropole, predecesorul său de noapte a fost suspendat din cauza epidemiei de COVID-19, iar în timpul zilei nu există o legătură directă Paris-Berlin. Trenul face legătura cu serviciile către Bruxelles în Mannheim, care oferă pasagerilor și o rută alternativă către Marea Britanie prin Eurostar, oferind o conexiune către Regatul Unit.

AMI MÉG ÉRDEKELHET