5 obiceiuri care pot enerva pe toată lumea în camping!

Atunci când merg cu cortul, multe persoane – chiar dacă nu intenționat – nu sunt atente la etichetă, ceea ce nu numai că este enervant pentru ceilalți camperi, dar poate fi și periculos.

Foto: Pixabay

Doar pentru că ne cazăm în aer liber, regulile generale nescrise trebuie respectate la fel ca și cum am fi la un hotel sau la o pensiune. Iată la ce trebuie să fii atent atunci când alegi să mergi cu cortul în vacanță.

SOSIRE PREA DEVREME

În campinguri nu ești primit cu ochi buni dacă ajungi înainte de ora de sosire stabilită. Nimănui nu-i place dacă cineva stă nerăbdător lângă el în timp ce încearcă să-și împacheteze lucrurile, așa că să nu ajungi la camping înainte de ora rezervării. Dacă se întâmplă să reușești să ajungi mai devreme de ora stabilită, mai bine să suni înainte și să întrebi dacă au un loc de cazare pe care vi-l pot oferi în locul celui inițial. Dacă nu, mai bine să întrebi unde puteți mânca ceva, înota, face drumeții sau alte activități în aer liber până la ora de check-in.

NU LĂSA MÂNCARE AFARĂ

Foto: Pixabay

Mâncarea lăsată în aer liber nu numai că poate atrage păsări, veverițe, insecte și alți dăunători enervanți, dar poate fi chiar o mare momeală pentru urși. Ca să nu mai vorbim de faptul că te poți îmbolnăvi ușor de intoxicație alimentară într-o zi toridă de vară. În schimb, încercați să mâncați în același timp, dacă sunteți mai mulți, după care întotdeauna să împachetați bine toată mâncarea și să o depozitați în mod corespunzător – în cutii sigilabile.

SĂ NU LAȘI FOCUL DE TABĂRĂ APRINS

Să nu mergi niciodată la culcare înainte de a fi sigur că ai stins focul, deoarece acest lucru este atât extrem de periculos, cât și nepoliticos față de ceilalți turiști. Să aștepți până când lemnul s-a transformat în cenușă ușoară, apoi stropește bine peste tot cu apă! În plus, niciodată să nu lași nesupravegheat un foc aprins. Nu ai venit pregătit cu lemne de foc? Ia doar crengi și rămurele pe care le găsești pe jos, chiar dacă trebuie să mergi mai departe pentru a le obține.

CAMPAREA PE LÂNGĂ CAMPING

Foto: Unsplash

Poate să pară o idee bună să vă amplasați cortul în afara campingului dacă acesta este plin, dar ar putea fi considerat cu ușurință teren privat și ați putea fi amendat. De asemenea, nu veți mai putea folosi toaletele din camping. Așadar, cel mai bine este să găsiți un alt loc de campare în această perioadă, iar dacă nu ați făcut rezervări în avans, încercați să campați în timpul săptămânii, în afara perioadelor de vârf.

CU CÂINELE LA CAMPING

Sunt campinguri care permit accesul animalelor de companie, dar asta nu înseamnă că prietenul tău patruped poate alerga în voie prin camping. Este posibil să existe oaspeți care sunt mai puțin prietenoși cu animalele sau care se tem de câini, dar este, de asemenea, posibil ca patrupedul tău să intre în conflict cu un alt câine ținut în lesă. Merită să citești cu atenție regulementul privind animalele de companie în cadrul campingului înainte de a da drumul câinelui.

AMI MÉG ÉRDEKELHET