De ce sunt orașele din Canada cele mai locuibile? Iată răspunsul!

Trei dintre cele mai locuibile 10 orașe din lume se află în Canada – dar care este secretul? BBC a realizat un sondaj în rândul locuitorilor din toate cele trei localități. Iată care sunt rezultatele.

Vancouver canada
Foto: Shutterstock


Vancouver

Foto: Shutterstock

Vancouver, situat pe coasta de vest a țării, a fost votat anul acesta drept cel mai locuibil oraș din Canada.

Conform rezidenților, este imposibil să te simți bine fără să petreci timp în aer liber, dar acest lucru este ușor de făcut în acest oraș, plin de parcuri. Unul dintre punctele de atracție este uriașul Stanley Park, cu o suprafață de 405 hectare - un spațiu verde luxuriant în inima orașului, înconjurat de o pădure de copaci seculari.

Există, de asemenea, o mulțime de trasee de drumeție din care poți alege: cei care caută o adevărată provocare sportivă, poți urca pe muntele Grouse din apropiere. Iar pentru cei care preferă gastronomia locală, există o mulțime de piețe ale fermierilor, food truck-uri, bistrouri în plină ascensiune și cafenele new wave - și, se presupune, chiar și cele mai bune restaurante de sushi din afara Japoniei.

Calgary

Foto: Shutterstock

Situat în apropierea Munților Stâncoși, Calgary are un aer de orășel mic, în ciuda faptului că este a patra localitate ca mărime din Canada, cu o populație de aproape un milion și jumătate. Cu toate acestea, numeroasele sale evenimente culturale interesante și viața de noapte vibrantă se îmbină armonios cu o comunitate solidară.

canada #travel Driving downtown Calgary Alberta Canada. It's autumn on the street. Sunday afternoon. Interesting video overview ...

Drive in Downtown - Calgary Canada - 4K

Într-unul dintre cele mai accesibile orașe din Canada, oamenilor le place să iasă și să se plimbe, ajutați de cea mai extinsă rețea de trotuare și piste de biciclete din America de Nord. Poți parcurge cu bicicleta sau alergând aproximativ 1.000 de kilometri fără să părăsești Calgary. Iar în timpul iernilor lungi și friguroase, majoritatea populației își petrece timpul la schi sau patinaj, datorită infrastructurii construite pentru Jocurile Olimpice de Iarnă din 1988.

Toronto

Foto: Shutterstock

Cel mai mare oraș al Canadei s-a remarcat în clasament în principal datorită sistemului de transport local foarte dezvoltat. Locuitorii săi se simt foarte în siguranță pe străzi - dar și în subteran, deoarece Toronto este renumit pentru rețeaua sa de trotuare subterane PATH. Acesta este de fapt un traseu de 30 de kilometri care leagă magazinele, restaurantele și cabinetele medicale din centrul orașului, permițând locuitorilor să se descurce fără geci chiar și pe timp de iarnă. Există, de asemenea, o mulțime de locuri în oraș unde pot fi închiriate biciclete.

Toronto este, de asemenea, cel mai multicultural oraș din lume, mai mult de jumătate dintre locuitorii săi fiind născuți în străinătate. Acest lucru încurajează o gamă diversă de festivaluri și evenimente gastronomice și creează oportunități pentru ca oamenii din medii diferite să participe la creșterea continuă a unuia dintre cele mai importante centre tehnologice din America de Nord.

AMI MÉG ÉRDEKELHET