Mai mult decât o stațiune frumoasă – Cancún, paradisul mexican

Mexicul devine o destinație de iarnă din ce în ce mai populară, iar Cancún este destinația ideală nu doar datorită coastei sale de 12 kilometri.


Foto: Unsplash

De ce merită să punem Mexicul în fruntea listei de dorințe atunci când planificăm o călătorie iarna? Vom avea parte de mâncare delicioasă, ne așteaptă cocktailuri grozave, putem vizita ruine mayașe și aztece, vremea este întotdeauna bună, marea frumoasă și curată. Iar hotelurile mai bune și bungalourile pe malul mării sunt mai ieftine decât pe insulele tropicale.

Foto: Unsplash

Fie că suntem în căutarea unei vacanțe relaxante sau a unei excursii active, la Cancún ne aflăm în locul potrivit, deoarece putem planifica drumeții minunate în Peninsula Yucatan. Pasionații de sport pot urca pe surf, kite, SUP sau în caiac oriunde, iar dacă vrem să facem scufundări, suntem în cel mai bun loc pentru o scufundare în cenote. Cenotele sunt peșteri de calcar formate ca niște fântâni, dintre care unele sunt sub apă – în mod deosebit peșterile din Peninsula Yucatan sunt numite astfel.

Cine se gândește la o călătorie mexicană, probabil că este deja interesat de cultura antică mexicană, așa că nu vrea să rateze nici ruinele și piramidele mayașe și aztece. Din fericire, cea mai cunoscută astfel de atracție, Chichén Itza, nu este departe de Cancún, fiind de altfel una dintre cele șapte noi minuni ale lumii (face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO). Orașul construit în urmă cu 1500 de ani a fost fondat de mayași, dar când cenotele s-au uscat, n-au putut rămâne în Chichén Itza și au migrat mai departe, pentru ca după 300 de ani fântânile carstice naturale să se reumple de apă, și astfel orașul a început să înflorească din nou. Unele dintre bisericile din orașul ruinat au supraviețuit în stare foarte bună.

În centrul Cancúnului, turiștii sunt așteptați de o mulțime de cazinouri, baruri, cluburi și locuri de divertisment. În niciun caz să nu ratăm celebrul bar Coco Bongo! Din păcate, Mexicul nu excelează la capitolul siguranță publică, dar asta n-ar trebui să ne țină acasă. În Cancún, siguranța turiștilor este importantă pentru toată lumea, localnicii au grijă de oaspeții lor, dar să încearcăm să urmăm toate sfaturile oferite de ei!

Cancún – Galerie foto

Foto: Unsplash


Foto: Pixabay


Foto: Shutterstock

Chichén Itzá


Foto: Pixabay


Foto: Pixabay


Foto: Unsplash


Foto: Pixabay


Foto: Pixabay


Foto: Unsplash


Foto: Unsplash


Foto: Shutterstock


Foto: Shutterstock


Foto: Shutterstock


Foto: Shutterstock


Foto: Shutterstock

Coco Bongo Club


Foto: Pixabay


AMI MÉG ÉRDEKELHET