Un cartier întreg din California construit prin imprimare 3D

Regiunea deșertică din Valea Coachella (California) va găzdui primul cartier din Statele Unite format exclusiv din case realizate prin tipărire tridimensională.

Foto: EYRC Architects


Cele două companii californiene din spatele proiectului sunt Palari, care se ocupă cu dezvoltare imobiliară sustenabilă și firma de tehnologie de construcții Mighty Buildings vor construi la Rancho Mirage, pe un teren de două hectare, cartierul format din 15 case ecologice. Noile case sunt construite în cartierul general din Oakland al lui Mighty Buildings, prin imprimare. 80% din proces este automatizat și implică cu 95% mai puține ore de lucru și de zece ori mai puține deșeuri. Imprimantele realizează în mai puțin de 24 ore o casă de 32 metri pătrați.

Foto: EYRC Architects

Casele din Rancho Mirage poartă semnele arhitecturii moderne, fiecare dintre ele fiind compusă dintr-o clădire principală cu trei dormitoare și două băi de 135 metri pătrați și una secundară cu două dormitoare și o baie. Fiecărui imobil îi aparține și un teren de 929 metri pătrați cu piscină, iar cu un cost suplimentar se poate solicita și jacuzzi, loc de grătar și duș în aer liber. Prețul caselor va fi între 595 și 950 mii de dolari.

Foto: EYRC Architects

AMI MÉG ÉRDEKELHET