AI ÎNCHIRIA CASA LUI GAUDÍ PENTRU VACANȚĂ?

Nici nu putem visa la o cazare mai bună în lumea eclectică a Barcelonei.

Fotó: Airbnb

Prima locuință a lui Gaudí, Casa Vicens, poate fi închiriată pe Airbnb – pare plauzibilă această afirmație? La prima vedere poate nu, deși este din ce în ce mai populară tendința de a închiria foste apartamente, case de vacanță și studiouri ale unor oameni celebri. Desigur, multe dintre clădiri sunt monumente și muzee, dar se găsesc opțiuni exclusiviste prin care putem experimenta din viața unui artist, cel puțin în ceea ce privește atmosfera care îl înconjura.

Foto: Airbnb

Casa Vicens, Barcelona

Nu este pentru prima oară când Airbnb pune la dispoziție spații de cazare aproape inaccesibile pentru muritorul de rând: au mai avut acțiuni similare când câțiva călători norocoși s-au putut caza în Luvru, pe autubuzul de turneu al lui Spice Girls sau chiar în castelul serialului Downton Abbey. Iar de această dată în toamnă doi călători norocoși pot dormi în prima casă a lui Gaudi.

Această clădire uluitoare, Casa Vicens, este situată în inima capitalei catalane, fiind proiectată de celebrul arhitect la câteva străzi distanță de Sagrada Família. Inițial a fost o casă de familie burgheză, fiind transformată ulterior în muzeu. Un membru al personalului Airbnb va călăuzi cei doi norocoși care pot afla toate micile secrete ale casei. Casa Vicens este una dintre primele realizări ale arhitecturii Art Nouveau, astfel nu este remarcabilă doar pentru că aici a trăit unul dintre cele mai mari genii ale arhitecturii moderne, dar este o clădire semnificativă și din punctul de vedere al istoriei artei.

Pe lângă interiorul de epocă, cei care se vor caza în Casa Vicens vor avea parte și de alte servicii interesante: norocoșilor li se va servi o cină gourmet la masa lui Gaudí, apoi a doua zi dimineață se vor putea bucura de un mic dejun mediteranean în grădina privată.

Galerie foto

Foto: Airbnb


Foto: Airbnb


Foto: Airbnb


Foto: Airbnb


Foto: Airbnb


Video promoțional – Casa Vicens

youtu.be

Antoni Gaudí’s First House | Only On Airbnb
AMI MÉG ÉRDEKELHET