Visul iubitorilor de natură – o casă pe roți, pe care o putem transporta unde vrem

Micuța casă mobilă pe roți a mărcii norvegiene Norske Mikrohus reflectă stilul nordic minimalist.

Norske Mikrohus - fondată de cuplul Jeanette și David Reiss-Andersen - este specializată în case minuscule, durabile, pe roți, care pot fi mutate cu ușurință. Compania a dezvăluit recent un nou model de serie, o cabană de 16 metri pătrați numită Rast, care poate găzdui întreaga familie pentru sejururi pe termen scurt. Întreaga construcție este suficient de ușoară pentru a putea fi deplasată cu un vehicul, prin simpla conectare la suportul metalic de sub locuință.

Foto: Norske Mikrohus

Cuplul a înființat Norske Mikrohus în 2018; de atunci, au dezvoltat două modele mici de casă. Ada, primul lor design, are 205 de metri pătrați, iar al doilea model, Vilde, măsoară 237 de metri pătrați - ambele modele sunt pe roți. În prezent, compania oferă trei modele: Heim, Tind și nou-dezvoltatul Rast.

Toate căsuțele sunt concepute pentru a suporta condițiile meteorologice dure din Norvegia, lăsând o amprentă minimă în natură. Noua casă Rast are un acoperiș rezistent la apă din aluminiu negru, care acoperă structura din lemn și o protejează de zăpada abundentă și la intrare are o ușă dublă de sticlă, care protejează de vântul puternic. În plus, proiectanții au instalat ferestre izolate cu două straturi laminate care permit luminii naturale să pătrundă în interior, oferind în același timp locuitorilor vederi panoramice asupra peisajului.

Foto: Norske Mikrohus

Rast este cel mai mic model al colecției, având doar 16 metri pătrați, interiorul său simplu din lemn reflectând stilul nordic minimalist. Mobilierul încorporat creează un mediu funcțional și confortabil. Un pat înălțat este amplasat sub acoperișul cu două fronturi, în timp ce canapeaua camerei de zi se transformă într-un pat atunci când este necesar. Bucătăria deschisă este dotată cu o mașină de spălat vase compactă, iar baia include duș și o fereastră mare dreptunghiulară. În plus, o masă mică poate fi rabatată din partea de jos a patului supraetajat inferior, oferind o zonă compactă de luat masa. Rafturile de depozitare pot fi găsite integrate în mobilier, profitând la maximum de spațiu.

Galerie Foto

Foto: Norske Mikrohus

Modelul TIND


Foto: Norske Mikrohus

Modelul HEIM


AMI MÉG ÉRDEKELHET