Nomad, dar cu casă – se poate!

Compania Brette Haus oferă case care pot fi pliate şi transportate oriunde.


Casele mici sunt la modă în zilele noastre, și există companii producătoare, emisiuni TV și comunități dedicate locuințelor minimaliste. Aceste spații de cazare confortabile au toate formele și configurațiile, dar la fel ca și casele de dimensiuni obișnuite, nu sunt tocmai portabile. Cel puțin nu până acum. Compania din Letonia Brette Haus vinde trei modele diferite de case mici care se pliază și se desfășoară aproape ca o bucată de hârtie, făcând-o destul de ușor de transportat oriunde.

Foto: Brette House

Fabricate în întregime din materiale durabile, aceste mici case pot fi amenajate fără a avea nevoie de fundații permanente. Casele au o dimensiune cuprinsă între 18 și 108 metri pătrați, o cameră de zi și un dormitor, precum și o bucătărie și o baie, ambele dotate cu mobilier de bază. Potrivit fondatorului Gennadii Bakunin, toate cele trei modele sunt inspirate din stilul scandinav și pot fi livrate în întreaga lume.

Foto: Brette House

Compania a livrat deja case mici chiar şi în Coreea de Sud. Prețul unei case minuscule Brette Haus începe de la aproximativ 18.000 EUR, iar în funcție de dimensiunea și designul specific, prețul poate crește până la aproape 50.000 EUR.

www.youtube.com

Unfolding tiny portable prefab cabin at sea shore. Building low-emission affordable housing.

www.youtube.com

Girl and dog in a portable cabin. Introvert tourism on the seashore.
AMI MÉG ÉRDEKELHET