Top 10 cele mai populare castele europene pe Instagram

Instagram servește drept sursă de inspirație pentru mulți dintre noi atunci când ne planificăm o călătorie – hai să vedem ce ne oferă dacă vine vorba despre castele!

Foto: Shutterstock

Călătoriile europene reprezintă o imersiune atât în arhitectură, cât și în istorie, iar castelele sunt o combinație spectaculoasă a celor două. Platforma The Thinking Travellera analizat care sunt cele mai populare castele europene în rândul publicului larg, întocmind un top al celor mai fotografiate și mai populare castele de pe Instagram.

​1. Turnul Londrei - Londra, Anglia

Fotó: Pixabay

Construit pe malul Tamisei în secolul al XI-lea, acest castel este acum un sit ce face parte din Patrimoniul Mondial. Turnul este un punct de reper popular în Londra, unde sunt păstrate bijuteriile coroanei britanice.

2. Castelul Edinburgh - Edinburgh, Scoția

Fotó: Pixabay

Castelul se află în vârful unei roci vulcanice formate acum 350 de milioane de ani, denumit Castle Rock. Cetatea din Edinburgh este unul dintre cele mai importante situri istorice din Scoția, deschis pentru vizitatori pe tot parcursul anului.

3. Mont Saint-Michel - Normandia, Franța

Foto: Shutterstock

Destinație excelentă pentru iubitorii de istorie și de arhitectură deopotrivă. Abația și castelul se află pe o stâncă granitică (78 m înălțime) în Golful Saint-Malo din Marea Mânecii: în timpul fluxului Mont Saint-Michel este insulă, iar în timpul refluxului devine peninsulă.

4. Castelul Praga - Praga, Republica Cehă

Fotó: Pixabay

Reședința prezidențială cehă din Praga a fost deja un sediu al puterii în Sfântul Imperiu Roman. Deține, de asemenea, recordul mondial Guinness pentru că este cel mai mare castel istoric din lume!

5. Castelul Windsor - Windsor, Anglia

Fotó: Unsplash

Construcția unuia dintre cele mai vechi și mai mari castele din lume dintre cele care sunt folosite și în prezent, a început sub conducerea lui William Cuceritorul în secolul al XI-lea. Castelul Windsor a fost reședința principală a reginei Elisabeta a II-a în perioada 2011-2022.

6. Castelul Sant'Angelo - Roma, Italia

Fotó: Pixabay

Construit în Roma ca mausoleu al împăratului Hadrian, a fost folosit ulterior drept fortăreață și castel, în prezent funcționând ca muzeu.

7 Castelul Neuschwanstein - Hohenschwangau, Germania

Foto: Shutterstock

Neuschwanstein, sau Castelul Noua Lebădă, se află pe o stâncă din sudul Bavariei. Este o construcție uluitoare: constructorul său, regele bavarez Ludovic al II-lea, a fost inspirat de operele lui Wagner.

8. Palatul regal Buda - Budapesta, Ungaria

Foto: Shutterstock

Casa Galeriei Naționale Maghiare și a Muzeului de Istorie din Budapesta, această clădire impunătoare domină orașul de pe malul Dunării.

​9. Palatul Versailles - Versailles, Franța

Foto: Shutterstock

Construită de "Regele Soare" francez Ludovic al XIV-lea, palatul Versailles cu frumoasele sale grădini și interioare somptuoase este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din țară în prezent.

10. Castel dell'Ovo - Napoli, Italia

Fotó: Unsplash

Legenda spune că poetul roman Virgil a pus un ou magic în fundația castelului în momentul construcției sale, de unde și numele său – Castel dell'Ovo, sau Castelul Oului.

AMI MÉG ÉRDEKELHET