Să ne bucurăm de aurora boreală din această cabină de sticlă!

Mulți călători vor să vadă aurora boreală cel puțin o dată în viață.

În orașul islandez Hella putem rezerva acum un loc de cazare unde putem urmări fenomenul natural ceresc din pat sau jacuzzi.

Foto: glasscottages.com

Aurora polară este vizibilă în apropierea zonelor polare (în emisfera sudică este numită aurora australă), și necesită o forță magnetică impresionantă. Esența procesului complicat este că particulele din aer interacționează între ele și devin luminoase, fiind un rezultat al impactului particulelor de vânt solar în câmpul magnetic terestru. Fenomenul poate fi văzut cel mai bine la o longitudine de 10°-20° și o latitudine 3°-6° de polul magnetic, în serile lungi de iarnă pe cerul întunecat. În țările nordice, turismul aproape că este axat pe această priveliște nepământeană – așa este și în Islanda, unde acum au fost construite două apartamente noi pentru cei care vor să vadă aurora polară într-un cadru special, în condiții intime.

Foto: glasscottages.com

Situate în Hella (Islanda), cele două case de sticlă oferă vedere clară asupra cerului în timp ce ne bucurăm de confortul și căldura din interior. Oaspeții care doresc cu adevărat să se uite la cer în aer liber se pot scufunda în jacuzzi-ul de lângă cuștile de sticlă. Cele două case – Grænn și Blár – pot fi închiriate pe termen scurt pe Airbnb. Denumirea bungalourilor de sticlă a fost inspirată de frumusețea peisajului: blár înseamnă albastru în islandeză, simbolizând culorile lagunelor, ghețarilor și peșterilor de gheață. Iar Grænn înseamnă verde, fiind inspirată de mușchi și de nuanțele iconice de verde ale aurorei boreale.

Glass Cottages - video

youtu.be

Glass Cottages Iceland - Rúnar & Haukur (Long version)
AMI MÉG ÉRDEKELHET