Doar trei dintre cele mai bune companii aeriene din lume în acest an sunt din Europa

Cele mai bune companii aeriene din lume au fost dezvăluite în urma unui sondaj realizat printre 21 de milioane de pasageri.


Oameni zâmbitori, gustări și o selecție excelentă de filme: aceste mici lucruri fac orele petrecute într-un avion puțin mai suportabile. Dar experiența poate varia foarte mult în funcție de transportatorul pe care îl alegi. Așadar, ce companie aeriană ar trebui să alegi pentru cea mai bună experiență în timpul zborului?

Creat de Skytrax, organizația britanică de evaluare a companiilor aeriene, World Airline Awards s-a bazat pe sondaje realizate de peste 21 de milioane de pasageri din 100 de țări care au zburat cu peste 350 de companii aeriene diferite. Potrivit EuroNews, doar trei companii aeriene europene au intrat în top 10, în timp ce locurile câștigătoare au fost dominate de companiile aeriene din Orientul Mijlociu și Asia.

Eliminând la limită Singapore Airlines de pe primul loc, Qatar Airways este compania aeriană a anului 2024.

Este a opta oară când transportatorul național din Qatar primește primul loc în istoria de 25 de ani a premiilor. Pasagerii iubesc compania aeriană din Orientul Mijlociu pentru confortul său, mâncarea gustoasă, divertismentul actual, serviciile amabile și flota modernă de aeronave. Pe lângă coroana generală, Qatar Airways a primit și distincția pentru cea mai bună clasă business din lume.

Foto: Facebook

Nicio companie aeriană europeană nu a intrat în top cinci, care a fost completat de Singapore Airlines pe locul al doilea, urmată de Emirates din Emiratele Arabe Unite, ANA All Nippon Airways din Japonia și Cathay Pacific din Hong Kong - care a câștigat, de asemenea, titlul de cea mai curată companie aeriană din lume. Alte companii aeriene din Asia de Est și Orientul Mijlociu care și-au făcut, de asemenea, apariția în top 10, sunt Japan Airlines pe locul șase și EVA Air din Taiwan pe locul opt.

Turkish Airlines s-a clasat pe locul șapte, devenind cea mai bună companie aeriană din Europa.

Zburând spre peste 300 de destinații - printre cele mai multe dintre toate companiile aeriene din lume - Turkish Airlines a fost, de asemenea, recunoscută pentru mâncarea sa. Grupul Air France-KLM a ocupat locul al nouălea, devenind unul dintre cele mai importante grupuri aeroportuare europene, iar Swiss International Air Lines a completat top 10.

Foto: Facebook

Deși nicio companie aeriană nord-americană nu a intrat în top 10, Delta Air Lines a fost declarată cea mai bună companie aeriană din regiune datorită personalului său atent. Skytrax a realizat, de asemenea, un clasament al celor mai bune companii aeriene low-cost pentru 2024, în care transportatorii europeni au ocupat un număr impresionant de șase locuri în top 10. Compania low-cost malaeziană AirAsia s-a clasat pe primul loc pentru al 14-lea an consecutiv, urmată de Scoot din Singapore, Volotea din Spania, Flynas din Arabia Saudită și Transavia din Franța. De asemenea, în top 10 s-au mai aflat IndiGo din India, Vueling din Spania, airBaltic din Letonia, Iberia Express din Spania și Ryanair din Irlanda.

AMI MÉG ÉRDEKELHET