Nu degeaba este cel mai bun aeroport din lume – hai să vezi și tu de ce!

Singapore are un aeroport care îi face pe călători să își dorească să nu părăsească țara.

Copii la loc de joacă
Foto: Shutterstock

Jewel Changi din Singapore este unul dintre cele mai mari aeroporturi din lume, însă nu mărimea sa l-a făcut celebru printre globetrotteri, ci faptul că dispune de o grădină botanică și o zonă de divertisment. De fapt, aeroportul nu este doar pentru pasageri, ci servește, de asemenea, drept ca parc de distracții metropolitan modern pentru locuitorii din zonă.

.

Foto: Shutterstock

Deși Aeroportul Changi funcționează din 1981, dezvoltările adiționale, denumite Jewel și inaugurate în 2019, sunt cele care l-au făcut atât de popular. De atunci a fost votat cel mai bun aeroport din lume constant în fiecare an. Noua secțiune de 137.000 de metri pătrați are o locație centrală cu o cupolă de sticlă, sub care a fost construită o cascadă de 40 de metri înălțime și a fost instalată o pădure tropicală. Grădinile botanice găzduiesc 100 de specii de plante, dar Aeroportul Changi are, de asemenea, un câmp de floarea-soarelui, o grădină de cactuși și fluturi, un labirint de oglinzi, un perete de cățărare, dar și câteva tobogane uriașe de interior. Iar distracția nu se oprește aici, pentru că, bineînțeles, există o hală de jocuri, iar întregul complex de divertisment Jewel este și un imens centru comercial.

Aeroportul a fost proiectat astfel încât orice categorie de vârstă să-și poată petrece aici o zi întreagă fără ca să se plictisească.

IATĂ UN VIDEO REALIZAT DE UN BLOGGER DE CĂLĂTORII:

www.instagram.com

AMI MÉG ÉRDEKELHET