Locuri deosebite cu priveliști perfecte – cele mai bune sky baruri din Europa

A fost nevoie de mulți clienți și de multe voturi pentru ca Enjoy Travel să realizeze clasamentul celor mai bune terase de acoperiș din Europa - lista top 10 include trei baruri din Spania și un loc special din Islanda.

The Roof Rejkyavik

Foto: The Roof

Topul realizat de Enjoy Travel se bazează pe recomandările și recenziile adunate pe rețelele de socializare, precum și pe experiențele proprii ale echipei editoriale. Ce ai prefera să bei: un pahar de vin alb pe un acoperiș plăcut din Lisabona sau un gin tonic în clima mai răcoroasă din Reykjavík?

În cadrul sondajului realizat de Enjoy Travel, alegătorii au votat Frank's Cafédin Londra drept cea mai bună terasă la înălțime din Europa. Situată deasupra unei parcări, aceasta oferă cocktailuri, mâncăruri savuroase și, bineînțeles, priveliști uimitoare asupra capitalei britanice. Pe locul al doilea se află Azotea del Circulo, un bar emblematic din Madrid, care oferă o experiență ușor diferită de la un sezon la altul, sky barul primind un acoperiș, atunci când vremea se răcește. Azotea este situat în centrul orașului, la câțiva pași de parcul El Retiro și de Plaza Mayor, ceea ce îl face locul perfect pentru a face o pauză în timp ce vizitezi obiectivele turistice. Locul al treilea îi revine lui The Roof din Reykjavík, care se află pe acoperișul unui hotel: una dintre specialitățile din meniul vast de cocktailuri este băutura Veni, Vidi, Kiwi.

Top 10 Sky baruri europene 

Foto: Azotea del Circulo

Azotea del Circulo


  1. Frank's Cafe la Bold Tendencies, Londra
  2. Azotea del Circulo, Madrid
  3. Acoperișul de la Reykjavik Edition, Reykjavík
  4. Schweizerhof Flims, Flims, Elveția
  5. Oroya, Madrid
  6. 16 Roof, Istanbul
  7. Sky Bar by Seen, Lisabona
  8. Patchwork la Sa Punta, Ibiza
  9. Skyline Bar 20up, Hamburg
  10. Mama Shelter, Bordeaux
AMI MÉG ÉRDEKELHET