8 dintre cele mai „cool” cartiere din Europa

De la Viena la Stockholm, trecând prin Marea Britanie, aceste cartiere se numără printre cele mai tari din Europa acum - așa cum au votat localnicii.

Cei de la site-ul Time Out au chestionat zeci de mii de oameni pentru a descoperi cele mai bune locuri de pe glob pentru gastronomie, artă, cultură și spirit comunitar, înainte de a completa răspunsurile cu opiniile experților rețelei lor globale de editori și colaboratori. Iată lista, conform concluziilor lor!

Basmanny, Moscova

Foto: 123rf

Clădirile neoclasice și peluzele bine îngrijite pot oferi acestui cartier al Moscovei un aer superficial din lumea veche. Dar săpați mai adânc și veți descoperi o scenă de artă contemporană înfloritoare - în special la centrele de artă Winzavod și Artplay - și o mulțime de baruri și pub-uri fermecătoare. Iarna, lumea se distrează la patinoarul din Chistye Prudy Park.

Cours Julien, Marsilia

Foto: Getty Images

Nu departe de portul Marsiliei și situat în jurul pieței cu același nume, mărginită de palmieri, Cours Julien este un cartier plin de viață, de baruri, cafenele și restaurante internaționale.

Centocelle, Roma

Foto: Wikimedia

O zonă istorică a clasei muncitoare din sud-estul orașului, Centocelle este divizată de Acquedotto Alessandrino, un apeduct vechi de două milenii care pare să spună: Bine ați venit la Roma! Mâncarea de aici este absolut fantastică.

Leith, Edinburgh

Foto: Getty Images

Cunoscută sub numele de Shore, zona portuară care se întinde departe de centrul orașului își construiește o reputație de destinație cosmopolită, importantă din punct de vedere cultural. Teatrul Leith este un paradis pentru iubitorii de muzică și teatru.

Bedminster, Bristol

Foto: Unsplash

Cartierul din sudul Bristolului este plin de baruri strălucitoare, restaurante, buticuri cool și o mulțime de grafitti. În vecinătatea Southville, Tobacco Factory este unul dintre cele mai renumite teatre mici din Marea Britanie.

Kungsholmen, Stockholm

Foto: Getty Images

Există mai mult de 30.000 de insule în arhipelagul Stockholm - dar Kungsholmen are mai mult decât suficient pentru a vă ține ocupat. Fosta zonă industrială se mândrește acum cu unele dintre cele mai tari baruri, restaurante și magazine vintage ale orașului. Parcul Rålambshovsparken și plaja Smedsuddsbadet oferă localnicilor locuri perfecte pentru relaxare.

Oude Noorden, Rotterdam

Foto: Getty Images

Spre deosebire de o mare parte din centrul orașului, acest colț din nordul Rotterdamului își păstrează arhitectura de dinainte de război. Râul Rotte, care străbate cartierul, este plin de restaurante strălucitoare și locuri de brunch. În timpul restricțiilor, piața Noordplein a continuat să reprezinte centrul social plin de viață al zonei.

Rudolfsheim, Viena

Foto: Unsplash

Chiar dacă se află puțin departe de centrul orașului Viena, are chirii mici, o gamă incredibilă de restaurante clasice vieneze, turcești și balcanice, magazine specializate de produse alimentare și fermecătoare grădini urbane. Acest cartier multicultural ar putea fi unul dintre cele mai tari locuri din Europa în care poți să trăiești chiar acum.

AMI MÉG ÉRDEKELHET