Unde sunt cele mai mari blocaje de trafic din lume?

Nu neapărat cele mai mari orașe din lume au și cel mai aglomerat trafic.

Foto: Unsplash

În unele metropole, logistica este excelentă, în timp ce în alte capitale organizarea și administrarea traficului este catastrofală: firma de logistică Fleet Logging a examinat unde se formează cele mai mari congestii de trafic.

În timpul chestionării, firma Fleet Logging a restrâns la 141 numărul orașelor studiate. Încetinirea și densitatea vehiculelor au fost monitorizate atât în timpul orelor de vârf, cât și în afara acestora, fiind măsurată și lungimea blocajului. Conform datelor introduse de aplicația Travel Time, pe baza unei călătorii de o oră în fiecare oraș, statisticile sunt următoarele:

Orașe franceze pe primele trei locuri

Foto: Unsplash

Paris

  1. Marseille
  2. Lyon
  3. Paris
  4. Monaco
  5. Boise (USA, ID)
  6. Hamburg
  7. Lisabona
  8. Praga
  9. Philadelphia (USA, PA)
  10. Budapesta
  11. Albuquerque (USA, NM)
  12. Oklahoma City (USA, OK)
  13. Houston (USA, TX)
  14. Kansas City (USA, MO)
  15. Berlin
  16. Denver (USA, CO)
  17. Columbus (USA, OH)
  18. Varşovia
  19. Little Rock (USA, AR)
  20. Jackson (USA, MS)

În Marsilia putem parcurge 41 km într-o oră de vârf și 80 în afara acestora, dar la fiecare oraș sunt calculate și drumurile de intrare și ieșire, nu se calculează deci numai pe baza traficului din centru. În Lyon avansăm 46 km în 60 minute în orele de vârf și 83 în afara lor. La Paris mergem doar 32 km în perioadă de vârf, și 61 km în orele mai liniștite. Infograficul de mai jos prezintă și traficul celorlalte orașe. Punctul gri ne arată câte mile putem parcurge în perioada de vârf, cel negru distanța din afara acestuia, iar dunga albastră prezintă diferența dintre cele două. Deci dacă vrem să închiriem o mașină în timpul vacanței sau alegem taxiul în loc de metrou, merită să ne gândim dacă să așteptăm să se calmeze traficul sau să urcăm la volan în orele de vârf.

Ilustraţie: Fleet Logging

AMI MÉG ÉRDEKELHET