Cele mai populare 10 destinații din 2022 după Lonely Planet

La sfârșitul fiecărui an Lonely Planet își publică raportul de tendințe pentru anul viitor. Hai să vedem care vor fi cele mai populare destinații din 2022!

Foto: Getty Images


În 1973, Tony și Maureen Wheeler nu știau încă unde va ajunge ghidul lor intitulat Across Asia on the Cheap. Din această mică întreprindere s-a ridicat în zilele noastre unul dintre cele mai mari branduri de călătorii din lume, Lonely Planet.

10. Egipt

Foto: Unsplash

Această țară găzduiește una dintre cele șapte minuni a lumii, Piramidele din Giza, care vor fi întotdeauna o atracție turistică interesantă, ascunzând până și astăzi nenumărate secrete și curiozități. Nemaivorbind de noile descoperiri și restaurări - de exemplu cea mai veche bucată a grupului, Piramida lui Djoser din imagine, tocmai a fost redeschisă pentru public.

9. Malawi

Foto: Unsplash

Malawi este adesea umbrit de frații săi mai mari, cum ar fi Mozambic și Tanzania. Dar în inima Africii, unde nu sunt atât de mulți turiști, există această mică oază cu atracții. Aici se găsește Lacul Nyasa (Malawi), al nouălea cel mai mare lac din lume, iar în safariurile de acolo putem vedea la un preț simbolic elefanți, babuini și multe alte animale în habitatul lor natural.

8. Nepal

Foto: Pixabay

Este aproape imposibil să vorbim despre Nepal fără a menționa Everestul, însă țara oferă mult mai mult decât acest vârf de munte. Vizitatorii pot vedea deșertul înalt, unde sunt cazați în casele localnicilor, pentru a se familiariza cu cultura și obiceiurile lor, și pot gusta ce mănâncă familiile nepaleze.

7. Oman

Foto: Pexels

Când vine vorba de fiorduri, la început toată lumea se gândește la Norvegia, și nu la Omanul faimos pentru deșerturile sale, deși și aici putem vedea fiorduri! În exclava Musandam, munţii care mărginesc Strâmtoarea Ormuz ajung și până la o înățime de 2.000 metri. Dincolo de munții înghețați să nu ratăm Cartierul Gol, adică deșertul, unde Oman se întâlnește cu Yemenul, Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite, așa că, într-un mod ciudat, putem fi în trei țări deodată.

6. Anguila

Foto: Unsplash

Tehnic, Anguilla nu este o țară separată, ci un teritoriu de peste mări al Marii Britanii. Micuța insulă din Antilele Mici este mult mai puțin cunoscută decât cele mai mari ale arhipelagului, dar cu aceleași beneficii: climă tropicală, plajă cu nisip fin și cu mare jucând în multe nuanțe de albastru, în plus, datorită atașamentului britanic, serviciile au fost adaptate nevoilor europene.

5. Slovenia

Foto: Pexels

Poate că nouă nici nu trebuie să ne fie prezentată această țară apropiată, dar pentru restul lumii Slovenia este încă o destinație mai puțin cunoscută, care formează o tranziție plăcută între Balcani și regiunile alpine, având în plus și o frumoasă plajă.

4. Belize

Foto: Unsplash

Această țară din America Centrală combină o serie de caracteristici atractive pentru turiști: faună sălbatică exotică, ruine de temple mayașe, climă tropicală, apă minunat de albastră și faună subacvatică bogată, similară Marii Bariere de Corali din Australia. Să nu uităm că aici se găsește și formațiunea naturală numită Marea Gaură Albastră, o uriașă dolină descoperită de Jacques Cousteau.

3. Mauritius

Foto: Pexels

Încă o destinație tropicală! Mauritius este situat la aproximativ 700 de mile de Madagascar. Printre obiectivele protejate de UNESCO există o mulțime de terenuri de golf, sporturi acvatice și drumeții montane, în plus insula este renumită pentru hotelurile sale de lux, fiind o alegere sigură pentru cei care caută confort.

2. Norvegia

Foto: Pixabay

A doua țară europeană de pe listă, fiind în plus și o prezență permanentă în topul celor mai fericite țări din lume. Deși Oslo este un oraș mare agitat, după vizitarea obiectivelor turistice putem ieși ușor și rapid în natură pentru a experimenta liniștea peisajului rural norvegian, căutând, de exemplu, Bøkeskogen.

1.  Insulele Cook

Foto: Pixabay

Acest arhipelag format din 15 insule se găsește în partea sudică a Oceanului Pacific, fiind asociat ca stat liber cu Noua Zeelandă. Aici găsim Paradisul scris cu majuscule: puțini oameni, 50 de nuanțe de turcoaz, teren ideal pentru scufundări, plajă sau pescuit, în plus, cultura maori cunoscută din Noua Zeelandă ascunde multe lucruri demne de descoperit, de exemplu putem cunoaște și comunitatea indigenă maori a satului Te Vara Nui.

AMI MÉG ÉRDEKELHET